Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Τι είναι το «νύχι του θανάτου» και γιατί θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα στη Γη;

Published

on

1 72 620x350.jpg

Βουτηγμένο στη ραδιενέργεια, μία τεράστια σιδερένια δαγκάνα δεσπόζει στο δάσος της πόλης Πρίπιατ στα εδάφη της Ουκρανίας, όπου εγκαταλείφθηκε κατά τις προσπάθειες καθαρισμού μετά το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ το 1986.

Το επικίνδυνο αντικείμενο γνωστό πλέον ως «The Claw of Death» (το νύχι του θανάτου) αφέθηκε στην ερημιά του δάσους με την ελπίδα ότι κανείς ποτέ δεν θα το βρει. Ωστόσο, ορισμένοι κατάφεραν να το ξεθάψουν και δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που ζητούν άδεια από τις Αρχές της Ουκρανίας προκειμένου να τους επιτραπεί να το πλησιάσουν.

Πλέον θεωρείται ένα κατάλοιπο της τραγωδίας που συνέβη πριν από 33 χρόνια και όπως κάθε άλλο θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο και ικανό να προκαλέσει συναισθήματα τρόμου.

Ο τουρισμός στο Τσερνόμπιλ εκτοξεύτηκε μετά τη σειρά της HBO Chernobyl αλλά το ερώτημα παραμένει: θα αρκεστείτε στη ξενάγηση αποκλειστικά στη ζώνη αποκλεισμού ή θα ξεφεύγατε από τον δρόμο σας για να επισκεφθείτε το «Νύχι»;

Advertisement

Αρχαιολόγος αποκάλυψε πως το έργο του γερανού ήταν κρίσιμης σημασίας τις ημέρες μετά το πυρηνικό δυστύχημα

Το «Νύχι» αποτελεί κομμάτι γερανού που χρησιμοποιήθηκε τις εβδομάδες μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ για να βοηθήσει στον καθαρισμό του ραδιενεργού γραφίτη και του υλικού που εξερράγη από τον αντιδραστήρα.

Όταν δεν ήταν πλέον χρήσιμο, το «Νύχι» αφαιρέθηκε από τον γερανό και πετάχτηκε βαθιά στο δάσος, με την ελπίδα ότι θα «θαφτεί» για πάντα.

Αλλά, φυσικά, αυτό δεν συνέβη.

Ο αρχαιολόγος Ρόμπερτ Μάξγουελ από το Σίδνεϊ, ο οποίος είναι ο μοναδικός αρχαιολόγος στον κόσμο που έχει εργαστεί στο Τσερνόμπιλ κατά τη διάρκεια δύο επιτόπιων ερευνών, δήλωσε στο news.com.au ότι το έργο του γερανιού ήταν κρίσιμης σημασίας τότε.

Advertisement

Περιγραφόμενο ως «νεκροταφείο» εγκαταλελειμμένων οχημάτων, διαβρωμένων και αχρηστευμένων από τη ραδιενέργεια, το δάσος γύρω από το Τσερνόμπιλ μαρτυρά το ζοφερό τίμημα της πυρηνικής καταστροφής.

Ο Μαξγουέλ, εξιστορώντας την ανατριχιαστική του συνάντηση με το «Νύχι του Θανάτου», υπογραμμίζει την απαράμιλλη επικινδυνότητά του, τονίζοντας ότι η παρατεταμένη επαφή μπορεί να αποβεί μοιραία.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο