LIFESTYLE
Κρέας: Αυτό είναι το πιο ακριβό στον κόσμο – Μισό κιλό κάνει 3.000 ευρώ
Ο Alexandre Polmard από τη Γαλλία προσφέρει το πιο ακριβό κρέας στον κόσμο. Ο νεαρός αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώλης εργάζεται στην ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση (Polmard), η οποία ιδρύθηκε το 1846 και συνεχίζει -για 6 πια γενιές- με τον Alexandre.
Η επιχείρηση πήρε την ανιούσα τη δεκαετία του 1990, όταν ο παππούς και ο πατέρας του Polmard ανακάλυψαν και τελικά εφάρμοσαν μια τεχνική ωρίμανσης του κρέατος την οποία ονόμασαν «χειμερία νάρκη».
Στη Γαλλία το πιο ακριβό κρέας στον κόσμο
Πώς γίνεται; Κρύος αέρας περνά πάνω από το κρέας με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων ανά ώρα σε περιβάλλον -43 βαθμών Κελσίου. Αυτό επιτρέπει στο κρέας να διατηρείται για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα – και, σύμφωνα με τον Polmard, χωρίς καμία απολύτως απώλεια ποιότητας.
@momentsgangThere’s only a few restaurants around the world that serve this!♬ Babel – Otnicka
Κρέας με 3.000 ευρώ τα 500 γραμμάρια
Μια μπριζόλα του έτους 2000 μπορεί να έχει 3.000 ευρώ (3.200 δολάρια). Το κρέας που πουλάει ο Polmard (το είδος των βοοειδών που εκτρέφει ονομάζεται Blonde Aquitaine) είναι πια το ίδιο περιβόητο με το Black Angus και το Kobe. Και φυσικά το ίδιο -ή μάλλον περισσότερο πια- πανάκριβο.
Ο άνθρωπος πίσω από το πιο ακριβό κρέας στον κόσμο
Ο Polmard και η οικογένειά του εκτρέφουν τα ζώα τους έξω από τη μικρή πόλη Saint Mihiel, στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία.
«Η οικογένειά μου δεν θέλει να εκτρέφει ζώα σε υπόστεγα και να μην μπορούν να περιπλανηθούν», λέει. «Εδώ είναι στο ύπαιθρο, ζουν σε δάση και σε πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να πάνε εάν βρέξει ή χιονίσει. Είναι πραγματικά ένα κατάλυμα πέντε αστέρων!».
Ο Polmard λέει ότι μιλάει με τα ζώα του καθημερινά και διασφαλίζει η ζωή τους να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και χωρίς άγχος – ακόμα και όταν έρχεται η ώρα της θανάτωσής τους.
Η αύξηση των επιπέδων στρες ενός βοοειδούς την ώρα που μπαίνει σε ένα σφαγείο προκαλεί αύξηση των επιπέδων γλυκογόνου και γαλακτικού οξέος. Αυτό προκαλεί απώλεια τρυφερότητας του κρέατος – και τελικά γεύσης.
Ως εκ τούτου, ο Polmard επενδύει ένα εκατομμύριο ευρώ σε ένα σφαγείο στη φάρμα του στο οποίο θα θανατώνονται μόνο τέσσερις αγελάδες την εβδομάδα – και σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, ικανό να κρατήσει τα επίπεδα άγχους όσο πιο χαμηλά γίνεται.
-
Uncategorized22 ώρες ago
Πρωινό εργασίας στο SKIATHOS PALACE μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα & της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμό στη Φυλή – Όπλα, σφαίρες και λίρες εντόπισαν οι αστυνομικοί
-
VIDEO15 ώρες ago
Υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστρογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 ώρες ago
Σκιάθος: Ο Δημήτρης Κουρέτας κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21 ώρες ago
Ήχησε συναγερμός στο Airbnb – Ποιοι τρέχουν να προλάβουν
-
ΚΟΣΜΟΣ18 ώρες ago
Νικ Γραβενίτης: Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός μουσικός του «λευκού blues»
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Σκοτώθηκε ο πρώην παίκτης του MasterChef Διονύσης Πρώιος
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ10 ώρες ago
«Προσοχή: Εκτελούνται έργα»: Πρεμιέρα στο θέατρο Olvio στις 2 Οκτωβρίου για περιορισμένες παραστάσεις