Connect with us
7457 620x350.jpg 7457 620x350.jpg

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Δεν θυμάμαι να υπήρξε πιο συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα από τη δική μας

Published

on

BANNER ME POS 1000x200px

Την αναφορά του στο κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου εξήγησε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Live News του και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στην ερώτηση γιατί επιτέθηκε τόσο στα δεξιά της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «φεν έγινε καμία επίθεση», σημειώνοντας πως «κάθε Δευτέρα και Πέμπτη έχουμε ενημέρωση πολιτικών συντακτών, όπου έγινε μία ερώτηση για μία επίθεση που μας είχε κάνει η ευρωβουλευτής – στον πρωθυπουργό – κι απάντησα ότι καλό είναι όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία τόσο σοβαρή παγκόσμια συνθήκη, είναι πολύ σοβαρά τα διακυβεύματα για να χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις και θύμισα πού ανήκει ο καθένας».

«Η κυρία Λατινοπούλου αποφάσισε να ενταχθεί στη σκληρή άκρα δεξιά. Το τελευταίο κόμμα που χρειάζεται να απολογείται για συγκυβερνήσεις ή συμπράξεις με την άκρα δεξιά είναι η Νέα Δημοκρατία», είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης και τόνισε: «Εμείς δεν συνομιλούμε και δεν συνυπάρχουμε με τα άκρα».

Για το μεταναστευτικό

Στην συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την πορεία του μεταναστευτικού στη χώρα μας, υποστηρίζοντας πως «επί Μητσοτάκη, από 90-93 χιλιάδες παράνομους μετανάστες που διέμεναν στην Ελλάδα – ακόμα και μία κακή μέρα – πάμε στους 23 χιλιάδες. Είναι μία μείωση περίπου 80%. Έχουμε μία άλλη πολιτική και στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορά μας. Έχουμε μηδενικές εισροές στα χερσαία μας σύνορα και κάνουμε μία πολιτική αποτροπής με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Advertisement

«Και επειδή έχει γίνει και κουβέντα από τα ακροδεξιά κόμματα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα με το καθεστώς απονομής ή μη του ασύλου, κάποτε, αυτό ήταν δύο και τρία χρόνια, στοιβάζονταν οι άνθρωποι αυτοί και είναι μία διάσταση της επικινδυνότητας και είναι μία άλλη διάσταση της ντροπής, της φαβέλας, της Αμυγδαλέζας. Θυμάστε τη Μόρια. Αυτά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. 130 λειτουργούσαν όταν αναλάβαμε την εξουσία – 130 δομές, και τώρα είναι 30», όπως είπε.

Στην επισήμανση ότι η ΝΔ πάει να πάρει τη «δεξιά ατζέντα», ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε αρνητικά, διαμήνοντας πως «δεν υπήρξε ποτέ ανοιχτή πόρτα στην Αφροδίτη Λατινοπούλου. Δεν υπάρχει καν συνομιλία με ανθρώπους οι οποίοι συντάσσονται με τη Λεπέν και με τον Όρμπαν».

Για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Ερωτηθείς αν θα γίνει το ραντεβού μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «βεβαίως! Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, και του πρότεινε την συνάντηση και περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη να μας πει πότε».

Επιπλέον, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ανδρουλάκη, που ξεκαθάρισε τον στόχο του να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στη συνέχεια «να τελειώσει την παντοδυναμία της ΝΔ», ανέφερε πως «οι πολίτες θα αποφασίσουν αν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ, οι δημοσκοπήσεις όμως αυτό δείχνουν».

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως «φαίνεται ότι πηγαίνει όλο και χειρότερα δημοσκοπικά».

Advertisement

Για τους Καραμανλή και Σαμαρά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για τα εσωκομματικά της ΝΔ και ειδικότερα την απόφαση των πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνου Καραμανλή, να μην δώσουν το «παρών» στο street party της Ρηγίλλης, όπου εορτάστηκαν τα 50 χρόνια της παράταξης, σημείωσε: «Δεν είμαι αυτός που θα σχολιάσει τις επιλογές και τις ανακοινώσεις πρώην προέδρων του κόμματος και πρώην πρωθυπουργών».

Και προσέθεσε ότι «μπορεί κάποιος να κάνει δύο συγκρίσεις: η μία είναι της συγκεκριμένης κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες κυβερνήσεις και κοινοβουλευτικές ομάδες δεύτερης τετραετίας στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Δεν θυμάμαι να υπήρξε πιο συμπαγής Κ.Ο. από τη δική μας», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Προφανώς υπάρχει φθορά και προφανώς ο κόσμος κάθεται στην άκρη και περιμένει μέχρι το ’27 να δει αν θα τα κάνουμε όλα αυτά που λέμε – έχουμε κάνει αρκετά, επίκεινται περισσότερα. Και η δεύτερη σύγκριση είναι να συγκρίνετε τη ΝΔ με τα υπόλοιπα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Εδώ ίσως ενώνεται και η συζήτηση που κάναμε στην αρχή. Όλο αυτό δεν έγινε τυχαία, έγινε γιατί εμείς σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη, σεβόμαστε την κριτική, ακούγονται όλα αυτά μέσα στη ΝΔ, άρα πρόβλημα μέσα στη ΝΔ δεν υπάρχει», σημείωσε καταληκτικά.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο