Connect with us
majimoy1 620x350.jpg majimoy1 620x350.jpg

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ σε «νέες» περιπέτειες: Επιχείρηση απεγκλωβισμός από τον «φλατ πλανήτη»- Γιατί «θυμήθηκε» τη Λατινοπούλου  

Published

on

BANNER ME POS 1000x200px

Μαζί στις απουσίες, μαζί και στις παρουσίες. Ενόσω οι φωνές της κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση και στους υπουργούς δεν έχουν παύσει από βουλευτές της ΝΔ, οι δυο πρώην πρωθυπουργοί κ.κ Καραμανλής – Σαμαράς λένε «ναι» σε εκδηλώσεις, αλλά κοινό «όχι» στο προσκλητήριο του νυν πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο «πάρτι» της Ρηγίλλης.

Παρά την εικόνα ηρεμίας που περνά προς τα έξω η κυβέρνηση τα γεγονότα φέρνουν συνεχώς στην επιφάνεια έναν αναβρασμό στο κόμμα.

Η ανησυχία πηγάζει σαφώς από τις δημοσκοπήσεις, αλλά κατά βάση από την εικόνα της πολιτικής φλατ που εκπέμπει η ΝΔ.

Πιθανότατα αυτό να είναι και το βασικό μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί,  με τις σαφώς πολιτικές και συντονισμένες τους κινήσεις. Να χτυπήσουν το καμπανάκι για την πολιτική ταυτότητα της ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα φαίνεται να δυσκολεύεται πλέον να εκφράσει δυναμικά κάποιο κοινό πέραν του στενού της πυρήνα, σε συνδυασμό με την δυσφορία του κόσμους για μια σειρά από κυβερνητικές επιλογές. Ούτε το κέντρο, ούτε τη δεξιά πτέρυγα, με αποτέλεσμα να ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους και να πιέζεται κυρίως από τα δεξιά της.

Το σχέδιο αντεπίθεσης

Οι πιέσεις εκ των δεξιών της ΝΔ -και η δυσφορία που δείχνουν βουλευτές για κινήσεις της κυβέρνησης και υπουργών- αναγκάζουν το Μαξίμου να ενεργοποιήσει το σχέδιο της συσπείρωσης και είναι εμφανές πως βρήκε ένα παράθυρο μέσω της αντεπίθεσης στην Λατινοπούλου.

Advertisement

Μέχρι τώρα η στάση της κυβέρνησης έναντι των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ ήταν να τα αγνοεί. Ξεκινά μια προσπάθεια να σηκώσει τους τόνους και επιχειρήσει έτσι να ανάψει τα αίματα ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά των πιο συντηρητικών κοινών της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας τις βολές της προέδρου της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτης Λατινοπούλου ( είχε χαρακτηρίσει τη στάση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό «αριστερή ψυχούλα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη), απάντησε αιχμηρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ρητορική και αποστροφές όπως «ο κ. Μητσοτάκης έχει αριστερή ψυχούλα» παραπέμπουν σε reality προηγούμενων δεκαετιών. «Θεωρώ υπερβολικό να λέει η κ. Λατινοπούλου, που εντάχθηκε στην ευρωομάδα του Ορμπάν και της Λεπέν, άρα έχει ενσωματωθεί επισήμως στην ευρωπαϊκή άκρα δεξιά, ποια είναι και ποια δεν είναι η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε.

Χθες είχαμε δύο «επεισόδια» στη γαλάζια πολυκατοικία.

Πρώτον: οι «πρώην»

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησαν χθες κοινή εμφάνιση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθηνών για την Βιώσιμη -Καινοτόμο και Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα. Στην τελετή, ο Ολυμπιακός βρέθηκε ανάμεσα στις ειδικές βραβεύσεις, με τους Ερυθρόλευκους να τιμούνται για την κατάκτηση  του Conference League.

Advertisement

Η κίνηση αυτή δεν έμεινε εκτός ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου και οι συζητήσεις ότι διολου τυχαίες είναι οι κινήσεις των δυο «πρώην» πληθαίνουν.

Δεδομένου την άρνησή τους να βρεθούν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Να σημειωθεί δε πως ο επικεφαλής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ένας άνθρωπος που τοποθετείται στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο οποίος ασκεί συχνά έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

Τις άγριες διαθέσεις τους είχαν φροντίσει οι δυο πρώην πρωθυπουργοί να τις δείξουν και κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και οι δυο αποφάσισαν να απέχουν με τον Αντώνη Σαμαρά μάλιστα το απόγευμα εκείνο να παρίσταται στην εκδήλωση του γνωστού διεθνολόγου Γιάννη Μάζη στο Ναύπλιο.

Τελευταία κοινή εμφάνιση των δύο πρωθυπουργών, Καραμανλή και Σαμαρά, ήταν σε παρουσίαση βιβλίου του Ιδρύματος Καραμανλή.

Δεύτερον: Χατζηδακης (ΝΔ) VS Βλάχος ( ΝΔ)

Ξύνουν πληγές και άνοιξαν νέο μέτωπο στο εσωτερικό της ΝΔ οι συνεχείς ερωτήσεις βουλευτών προς τους υπουργούς.

Advertisement

Αυτή τη φορά, ήταν η συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταξύ του ενοχλημένου υπουργού των Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη  και του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια. Η χθεσινή έντονη συζήτηση είναι ενδεικτική του κλίματος στην κυβέρνηση.

Τι έγινε; Ο κ. Βλάχος μετέφερε στο υπουργό τα διαρκή παράπονα των πολιτών για τα κόκκινα δάνεια και τα funds. Και ο ίδιος προειδοποίησε  πως δεν θα επανέλθει στο ζήτημα, ούτε ότι έχει πρόθεση να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά ότι ακούει τη φωνή των πολιτών που διαμαρτύρονται, καλώντας τον υπουργό να τολμήσει.

Απαντώντας ο ενοχλημένος ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παρέμβει επειδή δεν μπορεί να γίνει λαϊκιστής και εφήμερα αρεστός.

Τρίτον: συνάντηση Μητσοτάκη και βουλευτών

Πληροφορίες συνεχώς έρχονται στη δημοσιότητα για συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με βουλευτές που δείχνουν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την κριτική στην κυβέρνηση. Μια από αυτές τις συναντήσεις ήταν με τον τον βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρά τη συνάντηση, ο βουλευτής πέταξε το καρφί του.

Αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει στο κυβερνών κόμμα με τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι στέλνουν μήνυμα να υπάρχει συνεχής διάλογος και «να μην τους θυμόμαστε μόνο σε πάρτι», αναφερόμενος στην εκδήλωση που έγινε για τα 50α γενέθλια της ΝΔ στη Ρηγίλλης.

Advertisement

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε διάθεση να ακούσει και να συζητήσει, ενώ έχει ενθαρρύνει και τους υπουργούς να συνεργάζονται με τους βουλευτές. «Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, αρκεί να μην χάνουμε τον στόχο μας, που είναι το κυβερνητικό έργο με σκοπό να κερδίσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές», είπε.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο