Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Την Κυριακή ο αγώνας ανοικτής θάλασσας “Φιλοκτήτης” στα παράλια του Δήμου Αγιάς

Published

on

3 7 1 1024x576.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Ο 17ος αγώνας «Φιλοκτήτης» 2024 επιστρέφει δυναμικά για να θυμίσει τις αξίες του αθλητισμού, της προσπάθειας, της συμμετοχής και της ευεξίας που χαρίζει η κολύμβηση σε ανοικτή θάλασσα. Ο Πανελλήνιος Κολυμβητικός Αγώνας «Φιλοκτήτης», ένας σημαντικός αθλητικός θεσμός και ένα σημείο αναφοράς για την περιφερειακή ενότητα της Λάρισας, χαρακτηρίζεται από τις δεκάδες συμμετοχές ερασιτεχνών αθλητών της κολύμβησης από την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Χαλκιδική, την Σκιάθο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 15 έως 67 ετών.

Την Κυριακή ο αγώνας ανοικτής θάλασσας “Φιλοκτήτης” στα παράλια του Δήμου Αγιάς

Τον 17ο αγώνα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αγιάς. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και θα περιλαμβάνει δυο διαδρομές. Την κλασική και αγαπημένη παράκτια διαδρομή των 6 χιλιομέτρων, η εκκίνηση της οποίας θα δοθεί από την γέφυρα του Αγιοκάμπου, γνωστή και ως “Γέφυρα Καλατράβα”, στις 11 το πρωί με τερματισμό στην παραλία της Βελίκας, στην οργανωμένη ακτή μπροστά από το εστιατόριο “ Το Μουράγιο”. Η δεύτερη διαδρομή θα είναι απόστασης 1,5 χιλιόμετρων και θα ξεκινήσει από την παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας με το ίδιο σημείο τερματισμού. Η εκκίνησή της θα γίνει αμέσως μετά την έναρξη της μεγάλης διαδρομής, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι. Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο άτυπος  βραδινός «κολυμβητικός περίπατος» απόστασης περίπου 1 χιλιομέτρου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα και να διανυκτερεύσουν στην περιοχή το Σάββατο θα πρέπει να το δηλώσουν, καθώς επίσης και τα συνοδά μέλη, μαζί με την αίτηση συμμετοχής, ώστε η οργανωτική επιτροπή να φροντίσει για την εξασφάλιση της διαμονής τους. Τονίζεται ότι συνοδά μέλη δεν απαιτούνται για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας τους.

Την Κυριακή ο αγώνας ανοικτής θάλασσας “Φιλοκτήτης” στα παράλια του Δήμου ΑγιάςΤην Κυριακή ο αγώνας ανοικτής θάλασσας “Φιλοκτήτης” στα παράλια του Δήμου Αγιάς

Ο αγώνας πραγματοποιείται με την υγειονομική υποστήριξη του “Larissa Diving Club” και την υλική και ηθική συμπαράσταση του Κ.Π.Ε Κισσάβου Ελασσόνας.

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ανέρχεται στα 15 ευρώ (6 χιλιόμετρα) και 10 ευρώ (1,5 χιλιόμετρα). Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο e-mail [email protected], ενώ οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, συμπληρώνοντας πριν την εκκίνηση υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής. Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στελεχώνουν και την φετινή χρονιά οι Νίκος Ντάγκας, Κώστας Τοπάλης και Άρης Γαλάτος.

Οι αθλητές θα βραβευτούν για την προσπάθεια τους σε μια σεμνή τελετή με την λήξη των αγώνων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά, προσφορά των διοργανωτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Advertisement



Περισσότερα Εδω

BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο