Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέσσερα στα τέσσερα για την ΑΕΛ

Published

on

ael 1 1024x576.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Η ΑΕΛ φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο Α’ όμιλο και φαίνεται πιο έτοιμη από ποτέ για την επιστροφή της στα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι βυσσινί κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας ένα γκολ στα πρώτα λεπτά και ένα δεύτερο στο τέλος του, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο παρά την πίεση του Ηρακλή, κατάφεραν χωρίς ιδιαίτερο κόπο να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ και πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 4ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Μωραΐτη από σέντρα του Μούργου από τα δεξιά, κάνοντας το 1-0. Οι βυσσινί με το γκολ απελευθερώθηκαν και ήλεγχαν το ματς, με τους φιλοξενούμενους να «ψάχνουν» τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ηρακλής άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και έκανε την πρώτη του επιθετική προσπάθεια στο 18’. Το σουτ του Ντουκουρέ έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Περντρέου. Η ΑΕΛ περίμενε την αντίδραση του αντιπάλου της και φάνηκε έτοιμη και είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 25’ οι τελικές ήταν 3 έναντι μίας για τους γηπεδούχους.

Οι βυσσινί είχαν την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, κάτι που έκανε ο «γηραιός» με σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 42’. Σουτ που πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ. Η μεγάλη ευκαιρία ήταν όμως για την ΑΕΛ στο 44’, όταν μετά από σέντρα του Κοσσονού από αριστερά, η άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, ο Κώστα Παπαγεωργίου σε κενή σχεδόν εστία έκανε την κεφαλιά, πάνω όμως από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννίκογλου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΛ έκανε δύο τα τέρματά της μ’ ένα εκπληκτικό γκολ που πέτυχε και πάλι ο Μωραΐτης σε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Σουτ που έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» στην εστία του Γιαννίκογλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Το 2-0 για τους γηπεδούχους ήταν το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης, διάστημα που ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Λάρισας.

Advertisement
Τέσσερα στα τέσσερα για την ΑΕΛ
INTIME

Με δύο αλλαγές εκκίνησε στο δεύτερο 45λεπτο ο Ηρακλής, στην προσπάθειά του να γίνει πιο επιθετικός για να ανατρέψει το σε βάρος του σκορ. Πρώτη καλή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το σουτ του πρώην παίκτη της ΑΕΛ και νυν του Ηρακλή, Πέτρου Καλουτσικίδη, με την μπάλα όμως να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με επιθετικότητα και είχαν σπουδαία ευκαιρία να σκοράρουν στο 54’, όταν ο Τσιριγώτης μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά ο Πεντρέου έδειξε ετοιμότητα και μπλόκαρε στην δεξιά γωνία του.

Μετά το πρώτο 20λεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες, η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και με δύο αλλαγές ο Αλέκος Βοσνιάδης προσπάθησε να ενισχύσει την ομάδα του για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Κόντρα στην ροή του αγώνα η ΑΕΛ πέτυχε το τρίτο γκολ. Ο Πασάς έφυγε από οριακή θέση στην πλάτη της άμυνα της Ηρακλή και με πλασέ από αριστερά έκανε το 3-0 για την ΑΕΛ. Γκολ που επί τοις ουσίας έβαλε τέλος σε όποιες φιλοδοξίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης για θετικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, ο διαιτητής απέβαλε από έναν συνοδό κάθε ομάδας και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ΑΕΛ να κρατάει το σκορ και να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη μπροστά σε περίπου 10.000 φίλους της που βρέθηκαν στο AEL FC Arena.

ΓΚΟΛ: 4′, 45’+1′ Μωραΐτης. 80′ Πασάς
Kίτρινες: / 22’ Τασουλής, 31’ Ντουκουρέ, 33’ Χάμοντ
Κόκκινες: –

ΑΕΛ: Περντρέου, Τριμμάτης, Στάμου (77’ Ηλιάδης), Κοσσονού, Βαφέας, Μπαριέντος, Παπαγεωργίου (70’ Παναγιωτίδης), Μούργος (77’ Παπαδόπουλος), Πασάς, Μωραΐτης (70’ Ακόστα), Οικονόμου (60’ Γιαξής).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Γιαννίκογλου, Κιβρακίδης (64’ Κούστα), Καλουτσικίδης, Τασουλής (46’ Kύνηγόπουλος), Παπασάββας, Χάμοντ, Ντουκουρέ, Χριστοδουλόπουλος (56’ Τσιντώνης), Τσιριγώτης, Αναστασίου, Διαμαντής.

Advertisement

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης Αγωνιστικής:

Α΄ όμιλος

Παρασκευή 11/10

Καμπανιακός – ΠΑΟΚ Β’ 1-3

Σάββατο 12/10

Advertisement

ΑΕΛ – Ηρακλής 3-0

Κυριακή 13/10

15:00 Μακεδονικός – ΠΑΣ Γιάννινα
15:00 Εθνικός Ν. Κεραμιδίου – Διαγόρας
16:00 Καβάλα – Νίκη Βόλου

Β’ όμιλος

Κυριακή 13/10

Advertisement

12:00 ΑΕΚ Β’ – Καλαμάτα
15:00 Χανιά – Παναργειακός
15:00 Ηλιούπολη – Αστέρας Τρίπολης Β’
16:00 Παναχαϊκή – Κηφισιά

Δευτέρα 14/10

16:30 Πανιώνιος – Αιγάλεω

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League 2 ΕΔΩ.//ΑΤ.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο