Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

A390_β: Το νέο ηλεκτρικό sport οικογενειακό της Alpine που εντυπωσιάζει

Published

on

Alpine1.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εάν και εσείς πιστεύατε πως η Alpine είναι μία εταιρία που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ελαφριά σπορ αυτοκίνητα, θα είχατε δίκιο, μέχρι και σήμερα. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αφουγκράζεται την τάση των αγορών και όπως η Lamborghini με την Urus, η Ferrari με τη Purosange και η Lotus με το Eletre, παρουσιάζει το SUV, A390_β.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα είναι ένα concept αλλά το μοντέλο παραγωγής θα ακολουθήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Advertisement

Η εταιρία το ονομάζει όχι SUV, αλλά sport fastback. Επειδή πρόκειται μόνο για ένα concept, (η μάρκα που ανήκει στη Renault ) μπορεί και αποφεύγει την συμβατική κολόνα B στο A390_β. Ωστόσο, αυτό δεν θα ισχύει για το μοντέλο παραγωγής, όπως και οι πόρτες που ανοίγουν αντίθετα, με την εταιρία να λέει ότι το 85% της σχεδίασης του concept θα περάσει αυτούσιο στη γραμμή παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φουτουριστικό εσωτερικό λέγεται ότι έχει ως πρότυπο τα αυτοκίνητα της Formula 1, αλλά προφανώς με πολύ περισσότερα καθίσματα. Το A390 διαφημίζεται ως πενταθέσια έκδοση του μελλοντικού ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου A110. Είναι αυτό που η Alpine σχεδίαζε αρχικά να αναπτύξει με τη Lotus πριν οι δρόμοι τους χωρίσουν στα μέσα του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τεχνικές προδιαγραφές είναι περιορισμένες σε αυτό το σημείο, αλλά γνωρίζουμε ότι το μοντέλο παραγωγής θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας θα βρίσκεται μπροστά και οι άλλοι δύο πίσω, επιτρέποντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Δεν θα είναι μια μόνιμη διάταξη AWD, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο κινητήρας που είναι τοποθετημένος μπροστά μπορεί να «απενεργοποιηθεί» για μια πιο πισωκίνητη εμπειρία.

Advertisement

Το A390 θα είναι το δεύτερο EV από την Alpine, μετά το hot hatchback A290. Το τελευταίο είναι ουσιαστικά μια έκδοση υψηλών επιδόσεων του αναγεννημένου Renault 5. Υπάρχουν επίσης σχέδια για ένα κουπέ A310, ένα μεγαλύτερο τετραθέσιο σπορ αυτοκίνητο που θα τα βάλει με την Porsche 911, αλλά με ηλεκτρική ρύθμιση.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Alpine σκοπεύει να έχει όχι λιγότερα από επτά EV στην αυξανόμενη γκάμα της. Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε ένα supercar, το οποίο είτε θα είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό είτε θα διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα τροφοδοτείται με υδρογόνο.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο