Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών

Published

on

money 1005477 1280 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών στην Κέρκυρα. Τα πέντε μέλη του κυκλώματος (οι 4 εφοριακοί και ο λογιστής) που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη, ενώ αναμένονται  και άλλες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.

Οι πέντε, μέχρι στιγμής, συλληφθέντες βαρύνονται με επτά κατηγορίες, σοβαρότερη από τις οποίες είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου. Δεν έχουν συλληφθεί γιατί έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς η υπόθεση είναι στο στόχαστρο των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ από τον περασμένο Μάιο.

Εγκέφαλος φαίνεται να είναι ο υποδιευθυντής της Εφορίας της Κέρκυρας. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται περιστατικό όπου ο υποδιευθυντής της Εφορίας, πήγε σε εστιατόριο και όταν κλήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, εξοργίστηκε και έστειλε άλλα μέλη του κυκλώματος να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμο στην επιχείρηση.

«Προσοχή μην την πατήσουμε όπως αυτοί στη Χαλκίδα»

Καθώς είχε προηγηθεί εξάρθρωση του κυκλώματος εφοριακών στη Χαλκίδας, οι επίορκοι υπάλληλοι της Κέρκυρας, λάμβαναν πολλά μέτρα αυτοπροστασίας ώστε να μην συγκεντρώσουν στοιχεία σε βάρος τους οι ελληνικές αρχές. Μάλιστα φέρονται να απέφευγαν τις τηλεφωνικές συνεννοήσεις και πραγματοποιούσαν διά ζώσης συναντήσεις.

Advertisement

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε στο , o αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος υπάρχουν σημαντικές στιχομυθίες που έχει καταγράψει η ΕΛ.ΑΣ. Σε μία από αυτές μάλιστα ακούγονται να λένε: «προσοχή παιδιά να μην πατήσουμε όπως αυτοί στη Χαλκίδα».

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Σε έναν από τους διαλόγους των δραστών, ο υποδιευθυντής ΔΟΥ Κέρκυρας (ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης), ακούγεται να δίνει οδηγίες:  «Εναλλακτικά άμα δεν έχεις τον ενδιάμεσο είναι αυτό που σου λέω, πες του ανθρώπου λοιπόν σε έναν φάκελο γράψε απ έξω «ισοζύγια – παραστατικά – αποδείξεις» να φανούν, δεν τον πειράζει, το αφήνει πάνω στο γραφείο σου. Ποιος θα πιστέψει ότι, που δεν, ποιος θα πιστέψει ότι ο άλλος έχει πάρει λεφτά, αφού δεν τα έπιασε ποτέ και δεν … στο γραφείο. Πάνω στο γραφείο θα αφήσεις τα λεφτά σου; Λογικό είναι να τα πάρεις, να τα εξαφανίσεις, δεν θα τα αφήσεις εκεί πάνω. Και μάλιστα, αν δεν τον έχεις πιάσει καθόλου εσύ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά και να υπήρχε περίπτωση και να τον βρουν, θα πεις εγώ ρε παιδιά, ένας φάκελος, το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Μπορεί να έχει μπει ο οποιοσδήποτε μέσα, που να ξέρω εγώ. Κάθε μέρα μου αφήνουν εδώ ελεγκτές, φακέλους, ιστορίες κτλ, μπήκε ένας φάκελος, δεν τον είχα προλάβει να τον δω, που να ξέρω. Δεν μπορεί να αποδειχθεί.

«Εγώ να γεμίσω την τσέπη μου θέλω» ακούγεται να λέει ο υποδιευθυντής

Παράλληλα, σε μία άλλη συνομιλία που πρωταγωνιστεί και πάλι ο υποδιευθυντής ΔΟΥ Κέρκυρας, ως αρχηγός του κυκλώματος, ακούγεται να λέει πως αυτό που θέλει είναι να «γεμίσει την τσέπη του».

Υποδιευθυντής ΔΟΥ: Και έχουμε πει σ’ αυτούς 40 έτσι;

Μέλος: 30 είχαμε πει. Δεν είχε οριστεί ακόμα.

Advertisement

Υποδιευθυντής ΔΟΥ: Είχε πει 30 αυτός μετά είχαμε πει να τα ανεβάσει λίγο πιο πάνω. Εγώ να γεμίσω την τσέπη μου θέλω, το έχω πει. Εγώ της έχω πει, έχω πει και στην Ν. της λέω Ν. μου να πάει το μαγαζί καλά θέλω, θέλει η άλλη να ναι μια ζωή Διευθυντής στα αρ@@@ μου της λέω. Ξέρεις τι με ενδιαφέρει; Η ουσία. Δεν με ενδιαφέρει λέω κάντε ότι θέλετε στα @@ μου της λέω. Εγώ να χω τα παιδιά τα δικά μου θέλω ευχαριστημένα και να μια και εγώ ευχαριστημένος συνεννοηθήκαμε; Μου λέει απόλυτα. Λοιπόν. Χέστηκα ας το παίζει διευθύντρια δεν με απασχολεί. Από τη στιγμή που μας αφήνει κάνουμε τη δουλειά μας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως φαίνεται μέσα από τους διαλόγους που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, οι εκβιασμοί ήταν ευθείς.

Υποδιευθυντής ΔΟΥ: Ωραία. Κάνε του μία συζήτηση. Να του πει, αν θέλεις να απαλλαγείς, και μπορούμε τώρα αυτή, χρονικά τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί δρομολογούνται τώρα, βγαίνουνε τα προγράμματα, ξέρεις κάτι ινκόγκνιτο πες του, βγαίνουν τα προγράμματα για το ποιοι θα ελεγχθούνε ανά κύμα. Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από σένα και να μην, να παραγραφεί η υπόθεση σου. Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η Υπηρεσία μαζί σου καλώς. Αλλιώς, δεσμευόμαστε για αυτό που είχαμε πει, αλλάζουμε τον ελεγκτή, κάνει άλλος την (ακατάληπτη φράση) αλλά δεν έχει το όνομα των άλλων. Ενδιαφέρεσαι;

Πιτσιλής: Η διαφθορά δεν έχει τον παραμικρό χώρο στην ΑΑΔΕ

«Υπέπεσαν στην αντιληψή μας πληροφορίες, ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη λειτουργία ενός κυκλώματος στην Κέρκυρα. Η διαφθορά δεν έχει τον παραμικρό χώρο στην ΑΑΔΕ» είπε σήμερα (12/10) στον Σκάι ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με αφορμή την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

«Αμέσως απευθυνθήκαμε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο δρόμος της δικαιοσύνης θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος που θα ακολουθούμε για κάθε τέτοιο φαινόμενο. Αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν θέση στην ΑΑΔΕ. Αμαυρώνουν και την εικόνα των στελεχών της αρχής που κάνουν με εντιμότητα τη δουλειά τους για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον» πρόσθεσε.

Advertisement

Ερωτηθείς αν οι συλληφθέντες θα απομακρυνθούν από την ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι «θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται».



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο