Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

NASCAR Euro Whelen: Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού- Πανέτοιμος ο Έλληνας Θωμάς Κρασώνης

Published

on

Krasonis3.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Στην πίστα του Zolder, στο Βέλγιο θα διεξαχθεί αυτό το ΣΚ ο τελικός του NASCAR Euro. Στη βελγική πίστα, εκεί όπου θα διεξαχθεί το έβδομο και τελευταίο αγωνιστικό διήμερο της φετινής σεζόν, βρίσκεται και ο Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων Θωμάς Κρασώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα του Zolder έχει μήκος 4,011 χιλιόμετρα και άνοιξε τις πύλες της το 1963. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου ξεκίνησε σήμερα Σάββατο στις 11.00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) με τις κατατακτήριες δοκιμές. Το απόγευμα στις 3.00 μ.μ., ώρα Ελλάδος θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες στην κατηγορία PRO και λίγο αργότερα, στις 5.50 μ.μ., ώρα Ελλάδος, θα γίνει ο αγώνας για την κατηγορία 2.

Advertisement

Την Κυριακή, οι οδηγοί του EuroNASCAR 2 θα εκκινήσουν τον δεύτερο αγώνα τους στις 12.25 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του διημέρου με τον αγώνα της κατηγορίας PRO στις 3.05 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τελικό του Zolder οι βαθμοί που θα κατακτήσει κάθε οδηγός θα μετρήσουν διπλοί. Μαζί με τους μπόνους βαθμούς για τις περισσότερες θέσεις που κερδίζει ένας οδηγός κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, προσφέρουν τη δυνατότητα κάθε οδηγός να μπορεί να συγκεντρώσει το μέγιστο 176 βαθμούς στους τελικούς EuroNASCAR.

Ο Θωμάς Κρασώνης συμμετέχει φέτος και στις δύο κατηγορίες του EuroNASCAR, την EuroNASCAR 2 και την EuroNASCAR PRO, με την ομάδα με την οποία το 2023 έκανε το μεγάλο βήμα στην αγωνιστική καριέρα του, την Marko Stipp Motorsport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Advertisement

Ο Θωμάς οδηγεί φέτος σε όλες τις πίστες του Πρωταθλήματος την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «46», ακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα.

Όλη τη δράση του εκάστοτε αγωνιστικού διημέρου μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι του EuroNASCAR στο YouTube

Υποστηρικτές της προσπάθειας του Θωμά Κρασώνη στο NASCAR Euro Whelen είναι η Costamare Shipping Company και η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Πριν από την τελευταία μάχη ο Θωμάς Κρασώνης είπε:

«Είμαστε πανέτοιμοι για το τελευταίο και πιο καθοριστικό διήμερο της σεζόν. Είναι η ώρα του μεγάλου τελικού και αυτό που είναι βέβαιο είναι πως θα τα δώσουμε όλα. Σίγουρα χρειάζεται να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας, όμως αυτό που πρέπει να κάνουμε, θα το κάνουμε. Έχουμε δουλέψει σκληρά όλο αυτό το χρονικό διάστημα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε μια πίστα που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όμως είναι από τις πιο ωραίες του Πρωταθλήματος».

Advertisement

Χάρη στα πολύ καλά αποτελέσματα του διημέρου των ημιτελικών στο Oschersleben της Γερμανίας, ο Θωμάς Κρασώνης ανέβηκε αρκετές θέσεις στην κατάταξη τόσο της κατηγορίας PRO, όσο και της EuroNASCAR 2. Στην PRO βρίσκεται πλέον στην ένατη θέση με 330 βαθμούς, ενώ είναι τρίτος στην επιμέρους βαθμολογία των Juniors.

Στην βαθμολογία της EuroNASCAR 2 είναι πλέον τέταρτος με 374 βαθμούς, μόλις 62 μακριά από την κορυφή. Επίσης είναι τρίτος στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος Endurance Teams με 211 βαθμούς.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο