Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξανθοπούλου στο ertsports: «Η στιγμή που ζήσαμε στο Σάσαρι είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου»

Published

on

xanthopoulou 1 1024x576.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών με νίκη επί του Πρωτέα Βούλας με 58-37 στην πρεμιέρα της λίγκας. Η 27χρονη φόργουορντ της ομάδας των Ιωαννίνων Στέλλα Ξανθοπούλου μίλησε στο ertsports.gr για τους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος για την νέα σεζόν, αξιολογεί το υλικό και θεωρεί πως ο ΠΑΣ έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει και να είναι μια ευχάριστη έκπληξη μέσα στην χρονιά. Μέσα σε όλα αυτά της μένουν χαραγμένες οι στιγμές στο Ευρωπαϊκό ταξίδι του συνόλου των Ιωαννίνων στην Σαρδηνία με αντίπαλο την Σάσαρι, καθώς ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια. Από μικρή ηλικία που μπήκε στον χώρο του μπάσκετ και τις ακαδημίες του Α.Ο.Κ Βέροιας έφτασε να αγωνίζεται στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον στην Α1 ψάχνει την διάκριση μαζί με τις συμπαίκτριες της.

Η εμπειρία να παίζεις ευρωπαϊκό παιχνίδι με μια ομάδα της επαρχίας είναι ξεχωριστή; Πως βιώνει ο κόσμος αυτές τις στιγμές; Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Το να αγωνίζεσαι σε ευρωπαϊκό επίπεδο με μια ομάδα της επαρχίας έχει μια ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τους αθλητές όσο και για την τοπική κοινωνία. Ο κόσμος το ζει πιο έντονα, δείχνει μεγάλη στήριξη και είναι δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι. Ειδικά οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ξεχωριστοί και νιώθουν μια μεγάλη υπερηφάνεια που η ομάδα τους αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό έδωσε σε εμάς τις αθλήτριες επιπλέον κίνητρο να τα δώσουμε όλα στο παρκέ. Η ενέργεια που αντλούμε από την ατμόσφαιρα είναι μοναδική και ενισχύει το αίσθημα της ομαδικότητας και της οικογένειας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα σου; Θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση με ένα σχόλιο που έκανε ο προπονητής της Σάσαρι. «Οι φίλαθλοι που ήρθαν από την Ελλάδα ανέδειξαν τις αυθεντικές αξίες του αθλητισμού, ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας.” Αυτές ήταν οι δηλώσεις Antonello Restivo προπονητή της ιταλικής ομάδας βλέποντας τον κόσμο του ΠΑΣ να τραγουδάει και να μας ενθαρρύνει παρά την ήττα μας στη Σαρδηνία. Η στιγμή αυτή που ζήσαμε στο Σάσαρι είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Γιατί πάνω από όλα δε πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν αξίες στον αθλητισμό όπως το fair play, ο αλληλοσεβασμός και η αφοσίωση στην ομάδα, πέρα από το κυνήγι της νίκης. Είναι κάτι που θα μείνε για πάντα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου.

Ξανθοπούλου στο ertsports: «Η στιγμή που ζήσαμε στο Σάσαρι είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου»

Το υλικό της ομάδας θεωρείς πως μπορεί να δημιουργήσει εκπλήξεις; Το υλικό είναι θεωρώ το καλύτερο που είχαμε ποτέ. Σίγουρα και το πιο δομημένο σωστά, με καλές παίχτριες σε όλες τις θέσεις. Έχουμε κρατήσει βασικό κορμό από πέρυσι σημαντικό ρόλο παίζει και η αρχηγός μας Ντίνα Σαρηγιαννίδου είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες αθλήτριες. Για το πάθος και την όρεξη που έχει κάθε μέρα στην προπόνηση.

Τι θέση έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην καρδιά σου; Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Είναι η ομάδα που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, μου έδωσε ευκαιρίες να αναδειχθώ και με έκανε να νιώσω μέρος μιας μεγάλης οικογένειας. Οι στιγμές που έχω ζήσει εδώ, οι δεσμοί με τις συμπαίκτριές μου και η στήριξη του κόσμου έχουν διαμορφώσει όχι μόνο την καριέρα μου, αλλά και την προσωπικότητά μου ως αθλήτρια και άνθρωπο. Έχω κάνει φίλους που είναι οικογένεια. Για μένα, ο ΠΑΣ είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα· είναι σπίτι μου. Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ κυρίως στα παιδιά της διοίκησης τον Κ. Μιχαήλ και κ. Ζήκο που όχι μόνο με πίστεψαν αλλά με έκαναν να δουλέψω και να ξανά αγαπήσω το μπάσκετ. Ήταν η κινητήριος δύναμη μου και κυρίως ήταν εκεί Πάντα ότι και να γινόταν και τους ευχαριστήσω.

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί η φετινή χρονιά για σένα και την ομάδα; Πάνω από όλα θα ήθελα να έχουμε την υγεία μας πρώτα που είναι το πιο σημαντικό για να φτάσουμε πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.

Advertisement
Ξανθοπούλου στο ertsports: «Η στιγμή που ζήσαμε στο Σάσαρι είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου»Ξανθοπούλου στο ertsports: «Η στιγμή που ζήσαμε στο Σάσαρι είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου»

Γιάννης Ροζής

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο