Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Νέα κλιμάκωση – Νεκροί από ισραηλινά πυρά δύο Λιβανέζοι στρατιώτες, βρίσκονταν σε φυλάκια

Published

on

5785126012487584152 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο δύο στρατιωτών του από ισραηλινά πυρά σε μία από τις θέσεις του στρατού στο νότιο Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός και η Χεζμπολάχ βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο.

Τέσσερις είναι οι Λιβανέζοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα

«Ο ισραηλινός εχθρός στόχευσε μια στρατιωτική θέση στην Κάφρα, στα νότια, αφήνοντας δύο μάρτυρες και τρεις τραυματίες», ανακοίνωσε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Αυτό ανεβάζει σε τέσσερις τον αριθμό των Λιβανέζων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εντατικοποίησης των ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Το σημείο όπου σκοτώθηκαν οι Λιβανέζοι στρατιώτες. Πηγή φωτογραφίας: Lebanese News/Telegram

Τι λέει το Ισραήλ για τις επιθέσεις στους κυανόκρανους

Οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL / FINUL), στην οποία η Γαλλία έχει μία από τις μεγαλύτερες συνεισφορές.

Advertisement

Το Παρίσι κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για εξηγήσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο» μετά τους τραυματισμούς των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης που σταθμεύουν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός ενημερώθηκε ότι δύο στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τραυματίστηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια μαχών (του ισραηλινού στρατού) εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», τονίζει η ανακοίνωση του στρατού.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός «εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για περιστατικά αυτού του τύπου και διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο διοίκησης για να εξακριβώσει τις λεπτομέρειες του τι συνέβη».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο