Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τεντωμένο σχοινί: Η ΠΓ στέλνει το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

SYRIZA 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Με το εξώδικο Κασσελάκη να επιστρέφεται ως απαράδεκτο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Νίκου Σκορίνη και της πλευράς του τέως προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου για αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής την οποία συνόδευε και με την πρόταση να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη των πέντε υποψηφίων υπο την ομπρέλα του Oργάνου προκειμένου να εξομαλυνθεί το κλίμα.

Υπέρ της αναβολής ψήφισαν τέσσερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ολυμπία Τελιγιωρίδου. Ο Παύλος Πολάκης ψήφισε λευκό ενώ απούσες ήταν η Ρένα Δούρου και Μαρία Κουβέλη.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του Στέφανου Κασσελάκη

Μάλιστα το κύμα αποχής μεγαλώνει στο στρατόπεδο Κασσελάκη με τον Νίκο Σκορίνη και τον Πάνο Ρήγα να δηλώνουν οτι θα απέχουν από την ΚΕ. Ο Παύλος Πολάκης θα απέχει (για διαφορετικούς λόγους) και αυτός από την ΚΕ.

Δραματικοί τόνοι από τον Ν. Σκορίνη

Στο μεταξύ, ο Νίκος Σκορίνης, στη σημερινή ΠΓ, έδωσε δραματικό τόνο για την αυριανή συνεδρίαση λέγοντας ότι «αύριο όπως έχουν τα πράγματα θα είναι η αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα. Για το εξώδικο ζητώ να το πάρει πίσω ο Στέφανος Κασσελάκης και για αυτό πρότεινα να έρθουν οι πέντε υποψήφιοι στην Πολιτική Γραμματεία μήπως βρεθεί λύση».

Το εκρηκτικό κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει με την πλευρά της πλειοψηφίας να εμφανίζεται αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω.

Advertisement

Πυρά σε Κασσελάκη από Γεροβασίλη – Ραγκούση

Στην τοποθέτησή της στην Πολιτική Γραμματεία η Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι παραμένει πρόεδρος, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις του κόμματος.

«Η δράση του Κασσελάκη είναι διασπαστική κίνηση. Όχι η αντίδραση του κόμματος απέναντι σ’ αυτή και η αντίδραση με τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας» φέρεται να πρόσθεσε.

Από πλευράς του, ο Γιάννης Ραγκούσης στη δική του τοποθέτηση στην Πολιτική Γραμματεία για το εξώδικο Κασσελάκη μίλησε για «κορυφαία πράξη ποινικοποίησης του κόμματος» και ότι «στόχος της ποινικοποίησης του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους/τις ομοίους του είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Η  Τζάκρη καλεί σε πρωτοβουλίες για κατευνασμό

Αποκαλυπτική για το κλίμα που επικρατεί στο ανώτερο όργανο για τον κ. Κασσελάκη είναι και η τοποθέτησης της κας Τζάκρη από το στρατόπεδο Κασσελάκη η σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως η Γραμματέας, Ράνια Σβίγκου, η Μαρία Κουβέλη, Μαρία Μπελώνη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχουν ενταχθεί στην νέα πλειοψηφία υπό τους «87».

Απευθυνόμενη σε Νίκο Παππά, Ράνια Σβίγγου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κουβέλη και Γιώτα Μπελώνη καλεί σε σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, με τελικό όμως στόχο τον κατευνασμό.

Advertisement

Πρόταση για υβριδική συνεδρίαση

Μπροστά στην προσπάθεια τορπιλισμού της έκτακτης ΚΕ του Σαββάτου από την πλευρά των Κασσελακικών είτε μέσω της αποχής είτε με παρουσία οπαδών, η Κατερίνα Νοτοπούλου για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των μελών της ΚΕ πρότεινε η συνεδρίαση να γίνει και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η πλευρά Κασσελάκη έβαλε θέμα αναβολής της έκτακτης ΚΕ αλλά απορρίφθηκε. Η πολιτική γραμματεία στέλνει το θέμα του εξωδίκου στην ΚΕ για να αποφασίσει εκείνη πώς θα το αντιμετωπίσει.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο