Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκρηκτικό κλίμα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή της ΚΕ

Published

on

gerovasili kasselakis ape10 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά της πλειοψηφίας και να στείλει το θέμα του εξώδικου του Στέφανου Κασσελάκη στην έκτακτη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τοποθέτησή της στην Πολιτική Γραμματεία η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι παραμένει πρόεδρος ανάφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις του κόμματος. Μάλιστα, στη χθεσινή αναφορά του κ. Κασσελάκη για αλλαγή του πολιτεύματος σχολίασε ότι «είναι λόγος αποκλεισμού του κόμματος από εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος».

Άτεγκτη η στάση της πλειοψηφίας απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, τον κατηγορούν για ποινικοποίηση του κόμματος και διασπαστικές κινήσεις.

«Έχω πει το όραμά μου για το πολίτευμα. Το όραμά μου είναι μια συμμετοχική αμεσοδημοκρατία» ήταν η ακριβής αναφορά του κ. Κασσελάκη στον ΑΝΤ1 όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το όραμά του για τη χώρα.

«Η δράση του Κασσελάκη είναι διασπαστική κίνηση. Όχι η αντίδραση του κόμματος απέναντι σ’ αυτή και η αντίδραση με τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας».

«Υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων»

Από πλευράς του, ο Γιάννης Ραγκούσης στη δική του τοποθέτηση στην Πολιτική Γραμματεία για το εξώδικο Κασσελάκη μίλησε για «κορυφαία πράξη ποινικοποίησης του κόμματος» και ότι «στόχος της ποινικοποίησης του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους/τις ομοίους του είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Advertisement

Με αφορμή τα καλέσματα των μελών της «ΚΕ Κασσελάκη» σε απλά μέλη οπαδούς του πρώην προέδρου ο κ. Ραγκούσης κάλεσε ουσιαστικά την Πολιτική Γραμματεία να τοποθετηθεί απέναντι σε «μία αθέμιτη και πρωτοφανή υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Μπροστά στην προσπάθεια τορπιλισμού της έκτακτης ΚΕ του Σαββάτου από την πλευρά των Κασσελακικών είτε μέσω της αποχής είτε με παρουσία οπαδών, η Κατερίνα Νοτοπούλου για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των μελών της ΚΕ πρότεινε η συνεδρίαση να γίνει και μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Είναι απόλυτη αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ΚΕ. Έχουν εξοντωθεί οικονομικά και χρονικά οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, ας δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στη ζωή τους διασφαλίζοντας το αυτονόητο: τη συμμετοχή τους.

Και τηλεδιάσκεψη

Μπροστά στην προσπάθεια τορπιλισμού της έκτακτης ΚΕ του Σαββάτου από την πλευρά των κασσελακικών είτε μέσω της αποχής είτε με παρουσία οπαδών, η Κατερίνα Νοτοπούλου, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των μελών της ΚΕ, πρότεινε η συνεδρίαση να γίνει και μέσω τηλεδιάσκεψης. «Είναι απόλυτη αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ΚΕ . Έχουν εξοντωθεί οικονομικά και χρονικά οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, ας δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στη ζωή τους διασφαλίζοντας το αυτονόητο: τη συμμετοχή τους».

Απομόνωση

Αποκαλυπτική για το κλίμα που επικρατεί στο ανώτερο όργανο για τον κ. Κασσελάκη είναι και η τοποθέτησης της κας Τζάκρη από το στρατόπεδο Κασσελάκη η σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως η Γραμματέας, Ράνια Σβίγκου, η Μαρία Κουβέλη, Μαρία Μπελώνη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχουν ενταχθεί στην νέα πλειοψηφία υπό τους «87».

Advertisement

Απευθυνόμενη σε Νίκο Παππά, Ράνια Σβίγγου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κουβέλη και Γιώτα Μπελώνη καλεί σε σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, με τελικό όμως στόχο τον κατευνασμό.

Η πλευρά Κασσελάκη έβαλε θέμα αναβολής της έκτακτης ΚΕ αλλά απορρίφθηκε. Η πολιτική γραμματεία στέλνει το θέμα του εξωδίκου στην ΚΕ για να αποφασίσει εκείνη πώς θα το αντιμετωπίσει. Στην ψηφοφορία για αναβολή της έκτακτης ΚΕ υπέρ ψήφισαν Ρήγας, Σκορίνης Τελιγιωρίδου Τζάκρη και ο Πολάκης λευκό.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο