Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Η απόρριψη της αγωγής Δημητριάδη κατά του Τύπου δικαίωση για την ίδια τη δημοκρατία

Published

on

nea aristera 0 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

«Η απόρριψη από τη δικαιοσύνη της αγωγής του Γρηγόρη Δημητριάδη σε βάρος της Εφημερίδας των Συντακτών και των Reporters United είναι δικαίωση για την ερευνητική δημοσιογραφία αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της πλευράς Δημητρiάδη και αποδέχθηκε ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Reporters United δεν είχε ούτε ψευδές ούτε υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενo.

Ο κ. Δημητριάδης, που λίγο αργότερα αφού χρεώθηκε πολιτικά το σκάνδαλο των υποκλοπών εξωθήθηκε σε παραίτηση, έστησε βιομηχανία αγωγών σε βάρος δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης. Η φάμπρικα των SLAPPs απασχόλησε έντονα το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και η Ελλάδα βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ερευνών για την ποιότητα της δημοκρατίας και την ελευθερία του τύπου.

Η επιβεβαίωση των ρεπορτάζ και της δημοσιογραφικής έρευνας για το σύστημα των παράνομων παρακολουθήσεων, τον ρόλο του Predator και του Μεγάρου Μαξίμου κάνει ακόμα πιο επικακτική την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως σε μια πληγή που παραμένει ανοιχτή για την δημοκρατία και το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για την απόρριψη του SLAPP του Γρηγόρη Δημητριάδη σε βάρος της Εφ.Συν. και των Reporters United.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο