Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου για παρέμβαση Μητσοτάκη στη σύνοδο για την Ουκρανία: Να περιμένουμε ενημέρωση από τον Ζελένσκι;

Published

on

2131 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Εξηγήσεις για την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνοδο για την Ουκρανία ζητά η τομεάρχης Εξωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της, με αφορμή την παρέμβαση του κ. πρωθυπουργού στην ολομέλεια της 3ης συνόδου κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει ξανά το μείζον θέμα ενημέρωσης της Βουλής «για τις φερόμενες συμφωνίες ασφαλείας Ελλάδος – Ουκρανίας, για τις οποίες η χώρας μας ενημερώνεται κατά καιρούς από τις αναρτήσεις και τις ανακοινώσεις του προέδρου της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι».

«Να περιμένουμε ενημέρωση από τον Ζελένσκι;»

Τώρα «ο κ. Μητσοτάκης, που στο περιθώριο της Συνόδου, συναντήθηκε με τον κ. Ζελένσκι, δηλώνει ότι ‘η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία στα επόμενα βήματά της’. Με ποιο τρόπο;», ρωτά η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Με την αποστολή σοβαρού στρατιωτικού οπλισμού που σήμερα έχει αποδυναμώσει την αμυντική ικανότητα των νησιών μας στο Αιγαίο; Και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία που η Τουρκία προωθεί προκλητικά τους στόχους της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’, αμφισβητώντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο; Να περιμένουμε να μάθουμε για τη στήριξη αυτή από κάποια ανάρτηση / ανακοίνωση του κ. Ζελένσκι;».

Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «ο κ. πρωθυπουργός, με τις επιλογές του στο πλαίσιο του επικίνδυνου δόγματος του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου, απεμπολεί πάγιες αρχές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας πλήττοντας τα συμφέροντα της χώρας».

Advertisement

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει ξεκάθαρα ότι η στήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, δεν μπορεί να συνδέεται, όπως κάνει η κυβέρνηση, με την αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας στο Αιγαίο. Καλούμε ξανά την κυβέρνηση να πάψει να λειτουργεί ως δεδομένος σύμμαχος και να εφαρμόσει πολυμερή διπλωματία συμμαχιών με την Αθήνα πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας», σημειώνει καταληκτικά.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο