Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπελέρης για Μεταναστευτικό: «Εθνικές ακτοφυλακές και Frontex φυλάσσουν τα σύνορα της ΕΕ και σώζουν ζωές

Published

on

2024 09 02T125215Z 1397540701 RC29W8A7CSN3 RTRMADP 5 ALBANIA GREECE BELERIS 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Τον σημαντικό ρόλο της Frontex στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, αλλά και στην ορθή εφαρμογή του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντι Μπελέρης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του επί της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Ενίσχυση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης: η ανάγκη για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και για ενισχυμένη στήριξη του Frontex».

Επιπλέον, ο κ. Μπελέρης, αφού ζήτησε και πήρε εκτάκτως τον λόγο, παρέθεσε 5 «κοινώς αποδεκτά σημεία» για το Μεταναστευτικό, μεταξύ των οποίων μεγαλύτερη αλληλεγγύη -και σε επίπεδο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης- προς τις χώρες πρώτης υποδοχής, καθώς και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της Ε.Ε. στη σύναψη συμφωνιών επιστροφών μεταναστών με τρίτες χώρες.

Φρέντι Μπελέρης: Ολόκληρη η παρέμβαση του

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αντιλαμβάνομαι ότι το Μεταναστευτικό αποτελεί μια αρένα ιδεολογικών αντιπαραθέσεων, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια κοινώς αποδεκτά σημεία.

Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξωτερικά σύνορα και πρέπει να μπορεί να τα προστατέψει.

Advertisement

Δεύτερον, ο ρόλος της FRONTEX δεν είναι να παρατηρεί απλά τα θαλάσσια σύνορά μας, αλλά να τα επιτηρεί αποτελεσματικά.

Αποτελεί τον ύστατο θεσμικό εγγυητή ότι το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου θα λειτουργήσει με επιτυχία και όσοι προσπαθούν να αποδυναμώσουν τον ρόλο της, ανάβουν το πράσινο φως σε μια Ευρώπη με εσωτερικά σύνορα και ελέγχους.

Τρίτον, οι εθνικές ακτοφυλακές και η FRONTEX σώζουν καθημερινά χιλιάδες ζωές. Τους οφείλουμε ευχαριστίες και όχι αμφιβολίες.

Τέταρτον, η Ευρώπη πρέπει να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική σε ζητήματα επιστροφής μεταναστών σε τρίτες χώρες και να χρησιμοποιήσει την διαπραγματευτική της ισχύ για συμφωνίες μαζί τους που θα τηρούνται.

Πέμπτον, πρωτογενείς ροές σημαίνει δευτερογενείς ροές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη -και σε επίπεδο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης- στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Advertisement

Ολοκληρώνοντας, το σημαντικότερο είναι ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, χρειαζόμαστε σύμπνοια αντί για ιδεοληψίες και μονομερείς ενέργειες!»

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο