Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

LIFESTYLE

«Πραγματικά καινοτόμος»: Η Βρετανία υποκλίνεται στον Tom Ford

Published

on

tom ford 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Ρηξικέλευθος, τολμηρός, διορατικός και σίγουρα ένας Τεξανός που έκανε τη μόδα όσο sexy αντέχει κανείς, ο Tom Ford αναγνωρίζεται από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC) για την καινοτομία και την τόμη του.

Την αναγνώριση στο έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου Αμερικανού σχεδιαστή, επιχειρηματία και σκηνοθέτη ανακοίνωσε ο βρετανικός θεσμός. Ο Ford θα τιμηθεί στην τελετή απονομής των βραβείων του BFC με το Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος σε «ένδειξη αναγνώρισης» για την ηγετική φυσιογνωμία του στον κόσμο της μόδας και της πολυτέλειας και του «απίστευτου όγκου έργου» του, που περιλαμβάνει τόσο το ομώνυμο brand του ίδιου όσο και τις συλλογές που δημιούργησε στον Gucci και τον Yves Saint Laurent τη δεκαετία του 1990.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που τιμάμε τον Τομ Φορντ με το Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος για την εξαιρετική του προσφορά στη μόδα, τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό» είπε η Κάρολαϊν Ρας, διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας.

«Για πάνω από τρεις δεκαετίες, το διορατικό έργο του ωθεί σταθερά τα όρια σε κάθε τομέα τον οποίο έχει αναλάβει – από τη μετατροπή του Gucci σε δύναμη της μόδας και το λανσάρισμα του απίστευτα επιτυχημένου brand του, την ίδρυση του στούντιο σχεδίου στο Λονδίνο και την επιτυχημένη καριέρα του ως σκηνοθέτης. Είναι ένας πραγματικός καινοτόμος και ίνδαλμα της μόδας από μόνος του» πρόσθεσε.

«Είναι τιμή να με αναγνωρίζει για τη συνεισφορά μου στη μόδα, τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας. Το βραβείο είναι απίστευτα ξεχωριστό για μένα, καθώς έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου στο Λονδίνο» είπε ο ίδιος.

«Στα 35 χρόνια μου στον κόσμο της μόδας, έχω επικεντρωθεί στη δημιουργικότητα και την αγάπη για την ομορφιά και το στυλ. Η μόδα και ο κινηματογράφος είναι και τα δύο συλλογικές προσπάθειες. Κάποιος πρέπει να έχει ένα όραμα και στη συνέχεια να επικοινωνήσει αυτό το όραμα σε μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων και θα ήθελα να αναγνωρίσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που με στήριξαν στην πορεία. Είμαι πολύ ευγνώμων στο Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας για αυτό το διάσημο βραβείο» σημείωσε.

Advertisement

Το Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στους Valentino, Yvon Chouinard, Giorgio Armani, Miuccia Prada, Ralph Lauren, Karl Lagerfeld, Anna Wintour και τον Manolo Blahnik.

H βράβευση θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

Ορίζοντας την πολυτέλεια σήμερα

Συνήθως οι συντάκτες μόδας δεν είναι σίγουροι για πολλά, οι περισσότεροι ωστόσο συμφωνούν σε ένα. Αν δεν υπήρχε ο Ford, η πολυτέλεια δεν θα ήταν όπς την γνωρίζουμε σήμερα.

Ο γεννημένος στο Όστιν του Τέξας, Ford, εντάχθηκε στον Gucci το 1990 ως επικεφαλής σχεδιαστής γυναικείων ενδυμάτων προτού γίνει διευθυντής δημιουργικού το 1994.

Υπό την καθοδήγησή του στον δημιουργικό τομέα, ο οίκος Gucci μεταμορφώθηκε και έγινε μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες μάρκες πολυτελείας.

Το 1999, ο Ford και ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Gucci, Ντομένικο Ντε Σόλε δημιούργησαν τον Όμιλο Gucci, τώρα Kering.

Advertisement

Ο Ford ανέλαβε τη θέση του δημιουργικού διευθυντή και του επικεφαλής σχεδιαστή του Yves Saint Laurent, ενώ διατήρησε τη θέση του και στον Gucci. Τον Απρίλιο του 2005, ο Αμερικανός σχεδιαστής ίδρυσε το brand Tom Ford και αποχώρησε από την εταιρεία μετά την εξαγορά του από την Estée Lauder Companies Inc.

Εκείνος και οι άλλοι

Παίκτης που γνωρίζει καλά τους όρους της λαμπερής προβολής και δεινός επιχειρηματίας ο Tom Ford κάνει reboot στην επωνυμία του.

Πριν λίγο καιρό τα media της μόδας χαιρέτησαν την τόλμη του να αναθέσει το brand του στον πρωτοποριακό Χάιντερ Άκερμαν, ο οποίος και ορίστηκε νέος διευθυντής δημιουργικού του οίκου μόδας Tom Ford.

Ο Άκερμαν ο οποίος γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας και υιοθετήθηκε από γαλλική οικογένεια, θα έχει την έδρα του στη γενέτειρά του, το Παρίσι, ανακοίνωσε ο οίκος.

Αναλαμβάνοντας τον νέο ρόλο θα είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση του συνόλου της παραγωγής μόδας του Tom Ford, συμπεριλαμβανομένης της γυναικείας και ανδρικής ένδυσης, των αξεσουάρ και των γυαλιών.

Advertisement

Ο Άκερμαν διαδέχεται τον Πίτερ Χόκινγκς -ο τελευταίος παρουσίασε μόλις δύο συλλογές προτού αποχωρήσει από το brand- και θα κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη του συλλογή για τον Tom Ford τον Μάρτιο του 2025 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Σε παράλληλο χρόνο η Ατζελίνα Τζολί έγινε η πρώτη ambassador του Tom Ford Beauty.

Η συνεργασία της Τζολί με εταιρεία cosmetics προκάλεσε συζητήσεις για συμμαχία μεγάλων δυνάμεων στην ευπώλητη βιομηχανία κοσμετολογίας.

«Η Τζολί, μια έμπειρη πρωτοπόρος, οδηγεί την προσωπική της αφήγηση με δύναμη, αυτοπεποίθηση και μια αδιάλλακτη δέσμευση για αυτοέκφραση», ήταν ο τρόπος που ανακοίνωσε το brand τη συνεργασία με την πρώην πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο