Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Μίμη Πλέσσα: Η τελευταία υπόκλιση στον μαέστρο της ζωής μας – Οι δηλώσεις, η συγκίνηση και η μνήμη

Published

on

IMG 5167 1 1 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Ο Μίμης Πλέσσας, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Οκτωβρίου λίγο πριν κλείσει τα 100 του χρόνια κηδεύτηκε στις 15:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός του ήταν σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί.

Πλήθος κόσμου έσπευσε από το πρωί της Τετάρτης (09.10.24) στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, για να συνοδεύσει τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα στην τελευταία κατοικία του και να αποτίσει το δικό του φόρο τιμής στον σπουδαίο δημιουργό.

Υπό τους ήχους πολυαγαπημένων τραγουδιών όπως το «Άγαλμα» ή το «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» επώνυμοι και ανώνυμοι αποχαιρέτισαν σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον Μίμη Πλέσσα που έφυγε αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

Η σπουδαιότητα και η ζεστασιά του Πλέσσα μνημονεύτηκαν στις αποχαιρετιστήριες ομιλίες από φίλους και συνεργάτες του και όλοι αναφέρθηκαν στην ασίγαστη στήριξη και αγάπη της συζύγου του Λουκίλας Καρρέρ, που τον συντρόφευσε ως το τελευταίο λεπτό της ζωής του.

«Λάτρεψε, υποστήριξε τον Μίμη, της χρωστάμε συγχαρητήρια που τον κράτησε στη ζωή μέχρι αυτή την ηλικία» είπαν. «Η Λουκίλα είναι μία πολύ δυνατή γυναίκα. Είναι εδώ δυνατή και αντέχει για τον άνθρωπο που χάθηκε στην αγκαλιά της».

Advertisement

Η Λουκίλα Καρρέρ έφτασε στην κηδεία κρατώντας σφιχτά τα χέρια των δύο παιδιών του Μίμη Πλέσσα. Την Ελεάννα που απέκτησαν μαζί και τον Αντώνη, από τον πρώτο γάμο του με την Τζέλλα Πλέσσα.

Η Λουκίλα Καρρέρ ευχαρίστησε τον κόσμο με σεμνότητα και συγκίνηση ενώ επιφύλαξε έναν τελευταίο αποχαιρετισμό στο σύντροφο ζωής της.

«Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν εδώ. Το πολυτιμότερο βραβείο, όπως έλεγε και ο Μίμης, είναι η αγάπη του κόσμου. Σ΄ευχαριστώ που μοιράστηκα τη ζωή μου μαζί σου», είπε.

Κοντά της βρισκόταν και ο Στέφανος Κορκολής, ανιψιός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

«Θέλει να τον θυμόμαστε για το έργο του και τη στάση ζωής του»

«Θα τον θυμόμαστε αιώνια» είπε στους δημοσιογράφους που της ζήτησαν μια δήλωση και ζήτησε να προστατευθούν αυτές οι στιγμές. «Θερμή παράκληση, που ήταν δική του. Θέλει να τον θυμόμαστε για το έργο του και τη στάση ζωής του και όχι για την τελευταία μέρα του σώματός του στη Γη.  Όλο αυτό δεν του άρεσε, για αυτό δεν θέλαμε υπερβολές, όπως λαϊκό προσκύνημα για πολλές μέρες, που μας προτάθηκε. Μου είχε πει: ‘Δεν θέλω η κηδεία μου, να είναι σόου’. Οπότε, παρακαλώ θερμά μετά το ύστατο ‘χαίρε’, να σβήσουμε τις κάμερες και να προστατεύσουμε αυτήν τη στιγμή».

Advertisement

Οι δηλώσεις

«Έχασα ένα φίλο μου, δεν περίμενα ότι θα έρθει ποτέ αυτή η ημέρα» είπε ο Γιώργος Κατσαρός.

«Θα παραμείνει για όλους φάρος πολιτισμού για όλους τους Έλληνες. Τα τραγούδια του θα τα τραγουδάνε και οι επόμενες γενιές. Πέρα από αυτό ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος, ευγενικός. Ήταν σπουδαίος και σε άλλα πράγματα, έχω κάποια έργα του ζωγραφικά. Στη ζωγραφική του είχε βάλει και τα στοιχεία του χημικού, πολύ ενδιαφέροντα τα έργα του. Εζησε μια γεμάτη ζωή. Όπου βρισκόταν ήθελε ο κόσμος να τραγουδάει» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Με τον Μίμη ζήσαμε στιγμές καταπληκτικές, αγαπήθηκε πάρα πολύ, από όλο τον κόσμο, υπήρξε ο πιο πολυτραγουδισμένος συνθέτης όλων των εποχών», είπε ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

«Ήταν ένας άνθρωπος που τον γνώρισα πολύ καλά, μπήκα στο σπίτι του, μου έδωσε τις οδηγίες, να είμαστε καλά και να τον θυμόμαστε μέσα από τα τραγούδια του», δήλωσε ο Στέλιος Διονυσίου.

«Εγώ όπως υποσχέθηκα στη Λουκίλα, είναι να συνεχίσω τα τραγούδια σου κι αυτό θα κάνω και σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ που στο διάβα της καριέρας μου τραγουδήσαμε και παίξαμε μαζί, θα σ’ αγαπώ για πάντα», δήλωσε ο Αντώνης Ρέμος.

Advertisement

«Ο Μίμης ήταν νεότερος από όσους είμαστε εδώ αυτή την στιγμή, καλό ταξίδι», είπε ο Κώστας Μακεδόνας.

«Θα σε ευγνωμονούμε, σ’ ευχαριστώ για τις αγκαλιές που έκανες στο παιδί μου όταν έφυγε ο Τόλης, σ΄αγαπάμε πολύ», δήλωσε η Άντζελα Γκερέκου.

«Ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος, ευγενέστατος, ήταν ένας πολύ τρυφερός και σπουδαίος μουσικός, θα τον θυμάμαι πάντα, το αξίζει, δεν θα ξαναγεννηθεί Μίμης Πλέσσας, είμαι περήφανη που χόρεψα Μίμη Πλέσσα», σχολίασε η Μαρία Ιωαννίδου.

Μετά την εξόδιο ακολουθία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00, επιθυμία της οικογένειας ήταν μόνο τα μέλη της να παραβρεθούν στην ταφή του Μίμη Πλέσσα.

Συντετρειμμένη η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα

Advertisement

Λουκίλα Καρρέρ-Ελεάννα Πλέσσα

Λουκίλα Καρρέρ-Ελεάννα Πλέσσα-Στέφανος Κορκολής

Αντώνης και Γιώργος Κατσαρός

Κώστας Πρέκας

Άντζελα Γκερέκου

Advertisement

Τάκης Ζαχαράτος

Αντώνης Ρέμος

Αντώνης Πλέσσας

Χρήστος Νικολόπουλος

Γιώργος Χατζηνάσιος-Μαρία Χατζηνάσιου

Advertisement

Άντζελα Γκερέκου-Μαρία Βοσκοπούλου

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Μπέσσυ Αργυράκη

Λόλα Νταϊφά

Σπύρος Μπιμπίλας

Advertisement

Μαρία Ιωαννίδου

Γιώργος Περρής

Γιάννης Ζουγανέλης-Ελπίδα

Γιώργος Μαργαρίτης

Σοφία Βόσσου-Γιώργος Θεοφάνους

Advertisement

Στέλιος Διονυσίου

Μιχάλης Ρέππας

Πέγκυ Ζήνα

Σαράντης Σαλέας-Βασίλης Σαλέας

Μελίνα Ασλανίδου

Advertisement

Χρήστος Δάντης

Κώστας Μακεδόνας με την σύζυγό του, Σταυρούλα

Επιστήμονας της μουσικής με συναίσθημα

Ο πολυσχιδής συνθέτης και σπουδαίος μαέστρος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου αφήνοντας πίσω του μια μοναδική παρακαταθήκη, με μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική.

Από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες, που διένυε με χαρακτηριστική άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες, ο Μίμης Πλέσσας ξεχώρισε από πολύ νωρίς με το ταλέντο του, μόνο στην Ελλάδα και διεθνώς.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο