Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

ΜΙΝΙ Cooper Convertible: Μια κλασική ΜΙΝΙ πρεμιέρα

Published

on

mini cooper cabrio 2024 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Πιστή στην υπόσχεσή της, η MINI προσθέτει στις επιλογές του νέου Cooper μια ανοιχτή έκδοση η οποία μάλιστα διαθέτει περισσότερα συνδετικά στοιχεία με το παρελθόν του μοντέλου παρά με τα όσα –πολλά- νεότερα έχουμε δει τελευταία από την βρετανικής καταγωγής φίρμα.

Ενδεικτική ως προς αυτό είναι η σχεδίαση των ολοστρόγγυλων φωτιστικών σωμάτων και της γρίλιας που θυμίζουν περισσότερο το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Cooper παρά το βενζινοκίνητο που τυπικά τουλάχιστον μοιράζεται πολύ περισσότερα στοιχεία με την ανοιχτή έκδοση που αρχικά θα είναι διαθέσιμη με τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης.

Παρ΄όλα αυτά το Convertible διατηρεί τις αναλογίες της ήδη γνωστής έκδοσης βενζίνης, διατηρώντας τους χαρακτηριστικούς μαύρους θόλους και αντίστοιχης απόχρωσης πλαστικά στα κατώτερα πλευρικά τμήματα. Στο πρόσφατο παρελθόν των ΜΙΝΙ παραπέμπουν ωστόσο και τα στρογγυλεμένα πίσω φωτιστικά σώματα που έχουν ανανεωθεί ως προς το εσωτερικό τους και τα γραφικά τους που ακολουθούν την γνώριμη αισθητική των dots και των νεότερων ΜΙΝΙ.

Αυτό που πάντως μιμείται όσα νεότερα έχουμε δει από την ΜΙΝΙ και τα ΜΙΝΙ, είναι το εσωτερικό που ακολουθεί την λογική του κεντρικού στρογγυλού infotainment χάρη στην οθόνη OLED με διάμετρο 9,4 ιντσών που επέχει και θέση πίνακα οργάνων καθώς και τη  μινιμαλιστική όσο και εναλλακτική πινελιά της ΜΙΝΙ σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις. Στις εκδόσεις που βρίσκονται ψηλότερα στην πυραμίδα, το στρογγυλό infotainment συνοδεύεται από Head-up Display που συγκεντρώνει τις ζωτικές ενδείξεις.

Σε επίπεδο κινητήρων το νέο Convertible θα είναι διαθέσιμο με δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με ισχύ 163 ίππων και 250 Nm ροπής  σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, αλλά και σε έκδοση S με απόδοση 204 ίππων και 300 Νm ροπής και με το ίδιο κιβώτιο. Ως συνήθως τα επίπεδα εξοπλισμού θα είναι τρία Classic, Sport και Exclusive σε συνδυασμό με τρία επιπλέον πακέτα εξοπλισμού.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται και η έκδοση JCW η οποία φημολογείται ότι θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην επικείμενη έκθεση του Παρισιού διαθέτοντας τον ίδιο δίλιτρο κινητήρα αλλά προσφέροντας υψηλότερες επιδόσεις καθώς και μια σειρά τροποποιήσεις σε φρένα, ανάρτηση όσο και αισθητική που θα εξασφαλίζουν μια διαφορετική εικόνα όσο και ουσία.

Όσοι επιθυμούν μια ανοιχτή έκδοση με ηλεκτρική τεχνολογία θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το 2026 οπότε και η παραγωγή του MINI Cooper E αναμένεται να μεταφερθεί στα πατρογονικά της εδάφη στο εργοστάσιο της Οξφόρδης.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο