Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται οργανωτικό ηλεκτροσόκ»

Published

on

famellos 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Σε συνέντευξη του, ο Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υποψήφιος πρόεδρος ανέφερε ότι «Υπάρχουν δύο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις, η μία θέλει ένα καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ, έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Μιλώντας στον Αθήνα 984, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε και στο κοινοβουλευτικό έργο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι «Καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση για την ακρίβεια, την οποία θα την κάνουμε επίκαιρη επερώτηση όλη η κοινοβουλευτική ομάδα. Αλλά και μία πρόταση για τα θέματα ανθεκτικότητας και πολιτικής προστασίας.»

«Προσπαθούμε να κάνουμε τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Είναι καθήκον προς την κοινωνία»

Ακόμη, ο πρωήν υπουργός είπε: «Καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση για την ακρίβεια, την οποία θα την κάνουμε επίκαιρη επερώτηση όλη η κοινοβουλευτική ομάδα. Αλλά και μία πρόταση για τα θέματα ανθεκτικότητας και πολιτικής προστασίας.

Εμείς στο επίπεδο της Βουλής προσπαθούμε παρά την δύσκολη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υποτιμώ είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούμε απέναντι στο καθήκον που έχουμε έναντι στην κοινωνία να κάνουμε τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, να καταθέτουμε προτάσεις, να είμαστε ειλικρινείς.

Πρέπει και εμείς να δούμε το θέμα πως όλα αυτά βγαίνουν στην κοινωνία. Που συνδέεται με το αν υπάρχουν κόμμα, οργανώσεις αν είναι ενημερωμένοι και ενημερωμένες για αυτό που κάνουμε.
Αλλά και να δούμε πως όλα αυτά τα βγάζουμε προς τα έξω και με τους τυποποιημένους – συμβατικούς τρόπους επικοινωνίας. Δεν είναι όλα πια έτσι όπως φαίνονται.»

Advertisement

Το σχέδιο για την κοινωνία και οι προτεραιότητες

Στην συνέχεια, τόνισε ότι «Όποιος θα βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τι πολιτική θα κάνει το κόμμα αφορά όλους τους πολίτες και όχι μόνο τα μέλη του κόμματος. Είναι μία δημοκρατική πρόσκληση και πρόταση.

Θέλω να την αξιοποιήσουμε. Όλος ο Οκτώβριος είναι προσυνεδριακός διάλογος. Δεν είναι μόνο debate τυπικό ή άτυπο των υποψηφίων προέδρων. Θα πρέπει να γίνει προφανώς ένα debate.»

«Τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά προβλήματα»

Κατόπιν τούτων μίλησε και για την ευρωομάδα λέγοντας «Όλοι οι σύντροφοί μας εκεί θα πρέπει να πάρουν μία πρωτοβουλία για την Ειρήνη. Έχουμε εστίες πολέμου πάρα πολύ κοντά μας. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Ακόμα και αν δεν κινδυνεύαμε σαν χώρα την αξία της ανθρώπινης ζωής την έχουμε ξεχάσει.

Τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά προβλήματα: δικαιοσύνη, κράτος δικαίου και την κλιματική κρίση. Πρέπει να έχουμε κοινές πρωτοβουλίες και να ξεπεράσουμε τα κομματικά όρια.

Αυτά είναι για την επόμενη μέρα. Νομίζω ότι τρία μεγάλα θέματα, ακρίβεια, υγεία, παιδεία πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο της ατζέντας της προεκλογικής εκστρατείας στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναλάβω αυτή τη πρωτοβουλία. Ήδη έχω καταθέσει και ερώτηση για την ακρίβεια, που ο πρωθυπουργός αποφεύγει.»

Advertisement

«Διεκδικώ ένα κόμμα που καλεί τους ενεργούς πολίτες και τους προκαλεί το ενδιαφέρον για να μείνουν»

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για το πως πρέπει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι «Όποιος ενδιαφέρεται και έρθει σε ένα κόμμα για να συμμετέχει στην εκλογή προέδρου είναι και ερώτημα για το ίδιο το κόμμα αν μπορεί να τον κρατήσει.

Εγώ διεκδικώ ένα κόμμα, το οποίο καλεί τους ενεργούς πολίτες και τους δημιουργεί ενδιαφέρον για τις οργανώσεις για να μείνουν.  Το κόμμα πρέπει να είναι μία ζωντανή κοιτίδα σε κάθε τόπο που να έχει ευχάριστη και κοινωνική ζωή για τους ενεργούς πολίτες.»

«Δύο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις»

Τέλος, είπε ότι «Κανένας μας δεν έχει να κρύψει κάτι. Το θέμα του πόθεν έσχες το ζητούσαμε από τον κύριο Μητσοτάκη. Δεν είναι κάτι που μας προσβάλλει. Αλλά πρέπει να έχουμε θεσμικό, τυπικό έλεγχο, όχι να είναι το βασικό εργαλείο μίας βασικής πολιτικής συζήτησης. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξει η πόρτα. Αλλά ο διάλογος, ο πολιτικός πρέπει να γίνει σε άλλα ζητήματα.

Σοβαρότατα ελλείμματα στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, έλλειμμα δημοκρατίας και απουσία μίας σύνθεσης για αυτό έγιναν πολλά λάθη και ταυτόχρονα έχουμε σοβαρά προβλήματα στη συνέχεια, τα οποία κορυφώθηκαν μέσα στον Αύγουστο και δεν ήταν το πρόβλημα η αλλαγή του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μία εβδομάδα μετά είχαμε το πρόβλημα του καταστατικού που απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή. Δύο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις, η μία θέλει ένα καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ, έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βίντεο από την συνέντευξη του Σωκράτη Φάμελλου

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο