Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ας εξηγήσει η κυβέρνηση ποια μέτρα έλαβε η ΝΔ υπέρ των αδυνάτων

Published

on

SYRIZA 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

«Η χώρα μας παραμένει, ακόμα στις χώρες με υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων, ωστόσο είναι θετικό ότι κάθε μήνα διαπιστώνεται μείωση του αριθμού αυτού, εξ’ αιτίας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος τις διαπιστώσεις του  οίκου αξιολόγησης Scope Ratings για τα κόκκινα δάνεια. Η τοποθέτηση του κυβερνητικού αξιωματούχου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά εξηγήσεις για το τι συμβαίνει με τους δανειολήπτες «οι οποίοι έχοντας απέναντι τους πλέον κερδοσκοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις με έδρα εκτός Ελλάδας βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του πλειστηριασμού της περιουσίας τους και κυρίως της κατοικίας τους που δείχνει να είναι η βασική προτεραιότητα των funds για την απόκτηση κερδών».

Δανειολήπτες αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του πλειστηριασμού της περιουσίας τους και κυρίως της κατοικίας τους

Το ερώτημα, λένε στο κόμμα της Κουμουνδούρου, ετέθει από 11 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και δεν απαντήθηκε ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν λίγες ημέρες κατέθεσε τροπολογία για τους δανειολήπτες, την πρώτη κατοικία, τα επιτόκια.

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Η τροπολογία προέβλεπε: Το προϊόν του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους να είναι υποχρεωτικό και για τον δανειστή, τη δυνατότητα του δανειολήπτη να έχει γνώση των προτάσεων ρύθμισης και ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από την οριστική υποβολή της αίτηση. Η κυβέρνηση δια μέσου του κ. Χατζηδάκη αποφάσισε πως κάτι τέτοιο δε χρειάζεται. Και σήμερα έρχεται επικοινωνιακά να ανακοινώσει ποσοστά που προσβάλλουν την νοημοσύνη και τον πόνο χιλιάδων δανειοληπτών.

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα κόκκινα δάνεια διαχρονικά ήταν πολυδιάστατη και εκτείνονταν από την αναθεώρηση Ν. Κατσέλη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών έως και τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού κώδικα και την δευτερογενή αγορά δανείων. Κρίσιμη παράμετρος πάντα οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι μόνο το ΑPS (Asset Protection Scheme) που ουσιαστικά εφαρμόστηκε από την ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κάθε βήμα στήριζε τους αδύναμους και λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» αναφέρει το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Καταλήγει ζητώντας από τον κ. Μαρινάκη να ενημερώσει «ποια μέτρα έλαβε η ΝΔ υπέρ των αδυνάτων».​

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο