Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του New York Greek Film Expo 2024

Published

on

andreadaki.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Λαμπερή ήταν η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Ν. Υόρκης, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 3ης Οκτωβρίου 2024 στο ιστορικό κινηματοθέατρο «Village East Cinema» στο Μανχάταν.

Το φεστιβάλ με την επωνυμία «New York Greek Film Expo 2024» διοργανώνεται από την Ελληνική Κινηματογραφική Εταιρεία (Hellenic Film Society – HFS) με ιδρυτή τον καθηγητή Τζέιμς ΝτεΜέτρο (James DeMetro).

Οικοδέσποινα του φεστιβάλ ήταν η νέα πρόεδρος Μαρία Μάιλς (Maria Miles), η οποία εξέπληξε το ακροατήριο με την ευγλωττία και το πιο σημαντικό με την βαθιά γνώση του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν η ηθοποιός Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη που μετά από ένα σύντομο βίντεο με τα επιτεύγματα στο θεατρικό σανίδι και στον κινηματογράφο παρέλαβε το βραβείο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Ν. Υόρκης, από την πρόεδρος Μαρία Μάιλς.

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του New York Greek Film Expo 2024
H Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη παραλαμβάνει το βραβείο της – Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας – Eleni Sakelli

H ηθοποιός Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη δήλωσε “βαθιά συγκινημένη” και συμπλήρωσε ότι “ποτέ δεν φανταζόταν ότι η δουλειά της στην Ελλάδα θα λάμβανε αναγνώριση στη Ν. Υόρκη, στο φεστιβάλ που προβάλλετε με τόση αγάπη στους Νεουρκέζους τη δυναμική ελληνική κινηματογραφική παραγωγή κάθε χρόνο. Νιώθω τυχερή και ευγνώμων”.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας του Χάρη Βαφειάδη «Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος». Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν από την Ελλάδα ο σκηνοθέτης κ. Χάρης Βαφειάδης και ο πρωταγωνιστής κ. Θάνος Τοκάκης, οι οποίοι μετά το τέλος της προβολής απάντησαν στα ερωτήματα του κοινού.

Advertisement
Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του New York Greek Film Expo 2024Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του New York Greek Film Expo 2024
Movie set production clapperboard mockup

Στο «New York Greek Film Expo 2024» θα προβληθούν εννέα ταινίες μεγάλου μήκους στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Οι προβολές θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 13η Οκτωβρίου 2024. Οι ταινίες προβάλλονται στο Village East Cinema, στο Φορτ Λι της Νέας Ιερσέης ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κινηματογράφου της Αστόριας με την προβολή των ταινιών «Εξέλιξη» και “Γιάννης Σπανός: Πίσω από την Μαρκίζα”.

Πηγές: anamniseis.net – Εθνικός κήρυκας – New York Greek Film Expo 2024

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο