Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Νέα έκκληση από τον ισραηλινό στρατό για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

Published

on

2024 10 06T215328Z 864715120 RC29FAAI8JH4 RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS LEBANON 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά στη Βηρυτό τη νύχτα της Κυριακής (6/10) προς Δευτέρα (7/10), ενώ χτύπησε τζαμί και σχολείο, όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι, στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός μάλιστα απηύθυνε νέα έκκληση προς τους κατοίκους του νοτίου προαστίου της Βηρυτού να εκκενώσουν την περιοχή, προπύργιο της Χεζμπολάχ που αποτέλεσε επανειλημμένα στόχο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών τις τελευταίες ημέρες.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς όσους κατοικούν στις γειτονιές Μπουρτζ αλ-Μπαράτζνε και Χαντάθ του νοτίου προαστίου της Βηρυτού. Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αβισάι Αντράε στην πλατφόρμα Χ προτρέποντας τους κατοίκους αυτών των περιοχών να απομακρυνθούν.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης, ξεκίνησαν νέοι βομβαρδισμοί στην Νταχίγιε στη Βηρυτό που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Advertisement

Την είδηση μεταδίδουν ισραηλινά μέσα και το λιβανέζικο Al Mayadeen που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ.

Καπνός και φλόγες υψώνονται στα νότια προάστια της Βηρυτού, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

Μικάτι: Ο στρατός του Λιβάνου μπορεί να επιβάλει την κατάπαυση του πυρός

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, δήλωσε ότι ο λιβανέζικος στρατός είναι έτοιμος να ενισχύσει την παρουσία του στο νότο και να επιβάλει την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Το θεμέλιο για τη σταθερότητα στο νότο είναι η πλήρης εφαρμογή της απόφασης 1701 του ΟΗΕ», δήλωσε.

Είπε επίσης ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα συγκεντρωθεί η υποστήριξη προς τον λιβανέζικο στρατό και να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για να εκτελέσει τα καθήκοντά του, συμπεριλαμβανομένου του αφοπλισμού στη νότια περιοχή.

Advertisement

«Πρωταρχικό μέλημα του Λιβάνου είναι η σταθερότητα και η επιστροφή των εκτοπισμένων από το νότο στα σπίτια τους», δήλωσε ο Μικάτι, προσθέτοντας ότι ο Λίβανος θα τηρήσει κατάπαυση του πυρός μόλις το Ισραήλ δεσμευτεί σε αυτή.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο