Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

MotoGP Ιαπωνίας: νίκη Bagnaia, η διαφορά μόλις στους -10 βαθμούς στο Πρωτάθλημα

Published

on

2 IMG 2038.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, καθώς ο Francesco Bagnaia κατάφερε να πάρει τη νίκη και στους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου και πηγαίνει στο Philip Island της Αυστραλίας με μόλις 10 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Jorge Martin

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, πρώτος έστριψε ο Pedro Acosta, όμως στην έξοδο ο Francesco Bagnaia κατάφερε να βγει μπροστά του, με τους Brad Binder και Enea Bastianini να ακολουθούν. Πολύ καλές εκκινήσεις είχαν κάνει οι Marc Marquez και Jorge Martin, που ήταν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Advertisement

Οι μάχες ξεκίνησαν αμέσως, με τον Martin να περνάει Marquez και Bastianini μαζί, τον Marquez να επιτίθεται στον Bastianini αλλά να τους περνάει ο Miller και τους δύο και τελικά ο Marquez να επιβάλλεται στον Bastianini μετά την έξοδο της πρώτης στροφής στο δεύτερο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τέταρτο γύρο, ο Acosta έπεσε και πάλι, από τη δεύτερη θέση στη 14η στροφή, ενώ ταυτόχρονα ο Martin πέρασε τον Binder, ανεβαίνοντας έτσι στη δεύτερη θέση. Λίγο αργότερα, ο Marquez (που είχε ήδη περάσει τον Miller) πέρασε και αυτός τον Binder, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

Ο Bagnaia είχε αρχίσει να ανοίγει τη διαφορά από τον Martin, ο οποίος με τη σειρά του κινούταν σταθερά ταχύτερα από τον Marquez. Από τη μέση του αγώνα και μετά – για άλλη μια φορά – ο Bastianini είχε πολύ καλό ρυθμό και με 3 γύρους να απομένουν έφτασε στην ουρά του Marquez, στη μάχη για την τρίτη θέση.

Advertisement

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά η διαφορά μειώθηκε για λίγο κάτω από το ένα δευτερόλεπτο, όμως φάνηκε ότι ήταν απλά διαχείρηση της διαφοράς από τον Bagnaia, ο οποίος άνοιξε και πάλι το ρυθμό του και πήρε μια άνετη νίκη στο Grand Prix της Ιαπωνίας, αφήνοντας τον Martin δεύτερο.

Τελικά ο Bastianini δεν κατάφερε να επιβληθεί στον Marquez και – μένοντας μισό δευτερόλεπτο πίσω του – αρκέστηκε στην 4η θέση, με τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να συμπληρώνει το βάθρο.

Πέμπτος τερμάτισε ο Franco Morbidelli, που πέρασε στα τελευταία στάδια τον Brad Binder. Ακολούθησαν οι δύο αναβάτες της Pertamina Enduro VR46, Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Aleix Espargaro και Jack Miller.

H Ducati και πάλι κυριάρχησε με τους 5 πρώτους να οδηγούν μοτοσυκλέτες της!

Advertisement

Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα:

MotoGP_Race-3

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος:

worldstanding.pdf_MotoGP

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο