Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βραζιλία: «Η X του Έλον Μασκ πλήρωσε τα πρόστιμα, αλλά σε… λάθος λογαριασμό» – Τι υποστηρίζει δικαστήριο

Published

on

2024 06 12T194452Z 1144576152 RC2U98A5E58R RTRMADP 5 TESLA INVESTORS 1024x684 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας δήλωσε ότι οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ δεν κατέβαλαν τα εκκρεμή πρόστιμα στην κατάλληλη τράπεζα, αναβάλλοντας την απόφασή του σχετικά με το αν θα επιτρέψει στην τεχνολογική εταιρεία να συνεχίσει τις υπηρεσίες της στη Βραζιλία.

Η πληρωμή των προστίμων, τα οποία οι δικηγόροι της X υποστήριξαν ότι η εταιρεία είχε πληρώσει κανονικά, είναι το μόνο εκκρεμές μέτρο που ζήτησε το δικαστήριο προκειμένου να επιτρέψει στη X να λειτουργήσει και πάλι στη Βραζιλία.

Η X έχει αναστείλει τη λειτουργία της από τα τέλη Αυγούστου στη Βραζιλία, μια από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές της, αφού δεν συμμορφώθηκε με δικαστικές εντολές σχετικά με τη μετριοπάθεια της ρητορικής μίσους και δεν κατονόμασε νόμιμο εκπρόσωπο στη χώρα, όπως απαιτεί ο νόμος.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η X υπέβαλε νέο αίτημα για την αποκατάσταση των υπηρεσιών της στη Βραζιλία, λέγοντας ότι είχε πληρώσει όλα τα πρόστιμα που εκκρεμούσαν.

Σε απάντηση του αιτήματος, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Αλεξάντρε ντε Μοράες  ζήτησε να μεταφερθεί η πληρωμή στη σωστή τράπεζα.

Advertisement

Βραζιλία

Προσδιόρισε επίσης ότι μόλις τακτοποιηθούν τα πρόστιμα, ο γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας θα γνωμοδοτήσει σχετικά με τα πρόσφατα αιτήματα της νομικής ομάδας της X στη Βραζιλία, η οποία επιδιώκει την αποκατάσταση της πλατφόρμας στη χώρα.

Μετά την απόφαση του Μοράες την Παρασκευή, οι δικηγόροι της X ζήτησαν εκ νέου από το δικαστήριο την άδεια να επαναλάβουν τη λειτουργία τους στη Βραζιλία, αρνούμενοι ότι η εταιρεία κατέβαλε τα πρόστιμα σε λάθος λογαριασμό και λέγοντας ότι δεν βλέπουν την ανάγκη να ζητηθεί η γνώμη του γενικού εισαγγελέα πριν από την άρση της απαγόρευσης.

Αφού άλλαξε πορεία και ακολούθησε τις εντολές του ανώτατου δικαστηρίου τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού ορισμένων λογαριασμών που βρίσκονται υπό έρευνα, η εταιρεία ζήτησε από το δικαστήριο στις 26 Σεπτεμβρίου να της επιτραπεί να συνεχίσει τις υπηρεσίες της στη Βραζιλία.

Ο Μοράες, ωστόσο, έκρινε τότε ότι η X έπρεπε ακόμη να καταβάλει λίγο περισσότερα από 5 εκατ. δολάρια σε εκκρεμή πρόστιμα πριν από την άρση της αναστολής.

Την Παρασκευή, οι δικηγόροι της X δήλωσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι η εταιρεία είχε καταβάλει 28,6 εκατομμύρια ρεάις (5,24 εκατομμύρια δολάρια) σε πρόστιμα, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters.

Advertisement

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο