Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: Αξιωματούχος δηλώνει ότι έχουν χάσει επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από την Παρασκευή

Published

on

2024 10 04T100935Z 1250636158 RC2JDAAOYI61 RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS LEBANON 1 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η επαφή με τον Σάγιεντ Χασέμ Σαφιεντίν, το όνομα του οποίου ακουγόταν για την πιθανή διαδοχή του αρχηγού του φιλοϊρανικού κινήματος του Λιβάνου, του Χασάν Νασράλα, “χάθηκε” μετά τα ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο το προπύργιο της Χεζμπολάχ κοντά στη Βηρυτό την Παρασκευή.

Η πηγή διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “η επαφή με τον Σάγιεντ Σαφιεντίν χάθηκε μετά τις σφοδρές επιδρομές κατά του προαστίου”, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. “Δεν ξέρουμε αν βρισκόταν στο σημείο που αποτέλεσε στόχο των επιδρομών, ούτε ποιος ήταν παρών μαζί του” πρόσθεσε, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Μια δεύτερη πηγή προσκείμενη στο κόμμα επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή: “το κόμμα προσπαθεί να φθάσει στην έδρα που στοχοποιήθηκε υπόγεια, αλλά το Ισραήλ πραγματοποιεί συστηματικά νέες επιδρομές σε μια προσπάθεια να εμποδίσει κάθε προσπάθεια των διασωστών”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαφιεντίν “συνοδευόταν από τον Χατζ Μορτάντα, τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ”.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, πηγή προκείμενη στη Χεζμπολάχ ανέφερε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε 11 διαδοχικά πλήγματα στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, η οποία ήταν η πιο βίαιη από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε την εκστρατεία των βομβαρδισμών του την περασμένη εβδομάδα.

Advertisement

Λίβανος: Μέσω Κύπρου άρχισε η επιχείρηση εκκένωσης Αυστραλών πολιτών

Η Αυστραλία άρχισε σήμερα ν’ απομακρύνει πολίτες της από τον Λίβανο μέσω της Κύπρου κατά την πρώτη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για την εκκένωση των Αυστραλών πολιτών, μετά από τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ που έχει την υποστήριξη του Ιράν.

Περίπου 229 Αυστραλοί έφτασαν στην Κύπρο, καθώς ο χρόνος πτήσης από τη Βηρυτό είναι μόλις 40 λεπτά με μία εμπορική πτήση τσάρτερ που ναύλωσε η Αυστραλία.

Μία δεύτερη πτήση θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Επί τη βάσει της ζήτησης αναμένεται ότι θα γίνουν περισσότερες πτήσεις για την εκκένωση Αυστραλών πολιτών από τον Λίβανο, σύμφωνα με δηλώσεις Αυστραλών και Κύπριων αξιωματούχων.

Μακρόν: Να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων που χρησιμοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας

Τα φορτία όπλων που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να σταματήσουν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας, για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Advertisement

Η Γαλλία δεν είναι μεγάλος προμηθευτής όπλων για το Ισραήλ, με τις πωλήσεις όπλων της προς το Ισραήλ να καταγράφονται στα 30 εκατομμύρια ευρώ το 2023, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά για τις πωλήσεις όπλων του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

“Νομίζω ότι η προτεραιότητα σήμερα είναι να επιστρέψουμε σε μία πολιτική λύση κι αυτά τα όπλα που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να σταματήσουν να πωλούνται. Η Γαλλία δεν εξάγει κάποια από αυτά”, δήλωσε ο Μακρόν στο ραδιόφωνο France Inter radio.

“Η προτεραιότητά μας τώρα είναι η αποφυγή της κλιμάκωσης. Ο λαός του Λιβάνου δεν πρέπει να θυσιαστεί. Ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει μία άλλη Γάζα”, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο