Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη: Έντονο παρασκήνιο για το ζήτημα τιμωρίας ή μη της ΝΔ για την υπόθεση των email της Ασημακοπούλου

Published

on

2664132 scaled 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την επιβολή ή μη προστίμου στην Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση της πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου με τη λίστα των email που εστάλησαν σε ομογενείς.

Με πληροφορίες του να αναφέρονται σε οριακές αποφάσεις της Αρχής, με έντονο παρασκήνιο, σε μία τελική επιλογή που θα έχει βεβαίως σαφές πολιτικό αντίκτυπο – με το δεδομένο ότι στην τελευταία συνεδρίαση που διερευνήθηκε η υπόθεση υπήρξαν αναφορές για εμπλοκή γυναίκας-κομματικού στελέχους στην υπόθεση διαρροής της λίστας και υπάρχουν νέες παράμετροι στην υπόθεση, με την υπενθύμιση ότι ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα στο Υπουργείο Εσωτερικών συνολικού ύψους 400.000 ευρώ και στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ύψους 40.000 ευρώ.

Υπάρχουν ισχυρισμοί για «οριακές αποφάσεις» με κρίσιμο τον ρόλο του Προέδρου της Αρχής κ. Κ. Μενουδάκου

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, είχε καταγγελθεί στις αρχές Μαρτίου ότι αξιοποίησε επίσημα στοιχεία από τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών για ένα newsletter της προεκλογικής της εκστρατείας.

Οι κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά μέσω επιστολικής ψήφου, μετά τη ψήφιση του νόμου 4648/2019.

Για τον λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί εφαρμογές με πληροφορίες για τους εκλογείς (emails, τηλεφωνικοί αριθμοί) που ωστόσο δεν διατίθενται στα αντίτυπα των εκλογικών καταλόγων που λαμβάνουν τα κόμματα, λόγω της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Advertisement

Από στοιχεία που αναδείχθηκαν τα email προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ, φαίνεται ότι προήλθαν από τον συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος τα προώθησε στον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο και στη συνέχεια δόθηκαν στην κ. Ασημακοπούλου.

H απόφαση της 27ης Μαΐου

Στην απόφαση που εξέδωσε στις 27 Μαΐου 2024 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με την οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην κ. Ασημακοπούλου, αναφερόταν: «Η σύγκριση του αρχείου που προσκόμισε η κ. Ασημακοπούλου, δηλαδή του αρχείου που κατά δήλωσή της απέστειλε μέσω WhatsApp ο κ. Θεοδωρόπουλος, με το αρχείο Π5 του Υπουργείου Εσωτερικών, έδειξε ότι πρόκειται για το ίδιο αρχείο, το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα πεδία: Χώρα Ψηφοφορίας, Πόλη Ψηφοφορίας, Τμήμα, Χώρα Προέλευσης κ.λπ.».

Όπως συμπληρώνεται στην απόφαση της Αρχής, «στη συνέχεια υπεβλήθη από 01-04-2024 έγγραφη απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην Αρχή, η οποία συνοψίζεται ως εξής: η Διεύθυνση Πληροφορικής τηρεί και διαχειρίζεται αποκλειστικά λίστες εγγεγραμμένων Μελών στο Κόμμα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται Κομματικά Στελέχη εντός και εκτός Επικράτειας, όπως είναι και οι Πρόεδροι Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας πρώην Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) και Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ή Τοπικής Οργάνωσης εξωτερικού. Η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ζήτησε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής τα επικαιροποιημένα στοιχεία (τηλέφωνα, emails) των Προέδρων ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Νέας Δημοκρατίας εξωτερικού, καθώς και τα επικαιροποιημένα στοιχεία (τηλέφωνα, emails) των Προέδρων και των μελών των Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας εξωτερικού μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 22 Ιανουαρίου 2024 ώρα 13:41»

Με «άνωθεν εντολή» η διαρροή

Στις 17 Σεπτεμβρίου υπήρξε και μία τελευταία συνεδρίαση της Αρχής σχετικά με το ζήτημα ενδεχόμενης επιβολής προστίμων στην Νέα Δημοκρατία και στον κ. Θεοδωρόπουλο, όπου υπήρξε συμπληρωματική ακρόαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωρόπουλος επέμεινε σε όσα είχε υποστηρίξει ότι η διαρροή έγινε με «άνωθεν εντολή» από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και σύμφωνα με ορισμένες πηγές προσδιόρισε τον ρόλο γυναίκας-κομματικού στελέχους – με τη Νέα Δημοκρατία να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Advertisement

Σε μια μαρτυρία του κ. Θεοδωρόπουλου, που αξιολογείται πλέον από τους υπευθύνους της Αρχής, για το ζήτημα της επιβολής προστίμου ή μη στο κυβερνών κόμμα, φαίνεται να αναπτύσσεται έντονο παρασκήνιο, να υπάρχουν ισχυρισμοί για «οριακές αποφάσεις», με κρίσιμο τον ρόλο του Προέδρου της Αρχής κ. Κ. Μενουδάκου που έχει χειρισθεί πληθώρα σημαντικών υποθέσεων.

Έπονται εξελίξεις για την υπόθεση των email της Ασημακοπούλου

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο