Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

LIFESTYLE

Τι είναι η «θεωρία του Οκτωβρίου» για την οποία μιλούν οι χρήστες του TikTok;

Published

on

1 6 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Η αρχή του Οκτωβρίου σηματοδοτεί τον πρώτο πλήρη μήνα του φθινοπώρου, μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα.

Αλλά το TikTok προτείνει μια νέα νοοτροπία εν μέσω της έναρξης του φθινοπωρινού μήνα.

Πολλοί χρήστες σε όλη την πλατφόρμα μιλούν όλο και περισσότερο για τη «θεωρία του Οκτωβρίου» και τι σημαίνει αυτό για το υπόλοιπο του έτους. Σύμφωνα με την Chloe Van Berkel, δημιουργό περιεχομένου με σχεδόν 70 χιλιάδες followers στο TikTok, ο Οκτώβριος είναι σχεδόν σαν την Πρωτοχρονιά.

Ο μήνας ξεκινάει την έναρξη του τέταρτου τριμήνου του έτους, με την Van Berkel να περιγράφει τον Οκτώβριο ως μια περίοδο περισυλλογής κατά την οποία οι άνθρωποι κοιτάζουν πίσω στη χρονιά τους για να δουν τι έχουν καταφέρει.

Η «εποχή των χειροπέδων»

Για ορισμένους ανθρώπους, η «θεωρία του Οκτωβρίου» λειτουργεί ως «συναγερμός» για να κάνουν ορισμένες αλλαγές πριν τελειώσει το έτος. Μια TikToker με το όνομα Monica περιέγραψε τον μήνα ως μια εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι «αποφασίζουν ποια πράγματα πρέπει να τεθούν σε κίνηση», όπως η δέσμευση για μια νέα σχέση ή η έναρξη μιας νέας εργασίας.

Advertisement

«Αυτή θα είναι η εποχή που οι άνθρωποι θα κάνουν πολλές μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους…»

«Είναι σχεδόν σαν αυτό το σπρώξιμο όταν βρίσκεσαι στην άκρη του γκρεμού για να κάνεις το άλμα», είπε.

Η Van Berkel επεσήμανε πόσο γρήγοροι τείνουν να φαίνονται οι τελευταίοι μήνες του έτους, καθώς η περίοδος των διακοπών αρχίζει με τις Απόκριες και σταματά ξαφνικά μετά την Πρωτοχρονιά.

«Αυτή θα είναι η εποχή που οι άνθρωποι θα κάνουν πολλές μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, θα πάρουν πολλές σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους», είπε στο βίντεό της.

@chloevanberkel tik tok comes up with a lot of theories but i’m kinda here for this one #october #octobertheory #firstofthemonth #endoftheyear #fallseason ♬ original sound – Chloe Van Berkel

Επιπλέον, ο Οκτώβριος σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των «χειροπέδων» – μια εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι προσπαθούν να συνάψουν σχέσεις πριν από τους κρύους χειμερινούς μήνες. Η «εποχή των χειροπέδων» περιγράφει την περίοδο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και των χειμερινών μηνών, όταν οι εργένηδες βρίσκουν τον εαυτό τους να επιδιώκει να «δεθεί» με μια σοβαρή σχέση ή απλώς με μια βραχυπρόθεσμη σχέση.

«Ο Οκτώβριος μοιάζει πραγματικά με την αρχή του έτους»

«Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι θέλουν έναν ξεχωριστό άνθρωπο για να περάσουν τις γιορτές μαζί του», πρόσθεσε η Van Berkel. «Οπότε σίγουρα θα δείτε πολλά νέα ζευγάρια αυτή την περίοδο».

Η «θεωρία του Οκτωβρίου» όχι μόνο ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν αυτές τις αυτοβελτιώσεις, αλλά φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι τις έχουν ακολουθήσει. Χιλιάδες χρήστες στο TikTok έχουν από τότε μοιραστεί ότι συμφωνούν με τη «θεωρία του Οκτωβρίου», σημειώνοντας ότι ο μήνας μοιάζει και για αυτούς με μια πνευματική επανεκκίνηση.

Advertisement
@mindandbodymamas It’s the first of the month ✨ wishing you the best rest of the year #octobertheory #october1st #q4 ♬ original sound – Monica ✨ Mind and Body Mamas✨

«Ο Οκτώβριος μοιάζει πραγματικά με την αρχή του έτους, ίσως επειδή ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των γενεθλίων μου, οπότε φυσικά μοιάζει με την αρχή ενός νέου έτους, αλλά δεν ξέρω», ανέφερε μία tiktoker, ενώ ένα άλλο άτομο εξήγησε ότι βλέπει το φθινόπωρο με τον τρόπο που άλλοι βλέπουν την άνοιξη, ως μια περίοδο νέων αρχών και ανάπτυξης.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο