Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κοτζιά – Σπηλιωτόπουλου – Αντώναρου – «Διαλύουν τους κανόνες της Αριστεράς», «Έχω προοδευτικό πρόσημο»

Published

on

259fed89 9082 40de 8c14 4dc553f156d8 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Νέα πολιτική σύγκρουση ξέσπασε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευάγγελου Αντώναρου περί «χουντικών αντιλήψεων» στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνον, με τον Νίκο Κοτζιά να επιτίθεται, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τόσο κατά του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου του Κώστα Καραμανλή, όσο και κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου, οι οποίοι του απάντησαν με τρόπο αιχμηρό μέσω social media.

«Δεν μπορώ να τους βλέπω να μου κουνάνε εμένα το δάχτυλο και να μου λένε εκείνοι τι είναι και τι δεν πρέπει να είναι η Αριστερά και να λένε ότι η άλλη Αριστερά, έξω από αυτούς, είναι χουντική», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μάλιστα, «ο κ. Αντώναρος γεννήθηκε το Δεκέμβρη του ’50, δεν τον θυμάμαι στον αντιχουντικό αγώνα, ώστε να έχει όλο αυτό το θράσος να χαρακτηρίζει κάποιους αγωνιστές, που έκαναν φυλακή, που βασανίστηκαν, που κάποιοι δολοφονήθηκαν κιόλας, να τους χαρακτηρίζει με χουντική αντίληψη».

«Καλά κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης και τους έχει υποστηρικτές, αλλά ας τους κατεβάσει το δάχτυλο και να μη μιλούν με αυτόν τον τρόπο. Εγώ όταν έφυγα από το ΚΚΕ, έγραψα άρθρο 25 σελίδων κι εξήγησα τους λόγους. Εκείνοι, ωστόσο, δεν είπαν και δεν εξήγησαν ποτέ τους λόγους που έφυγαν από τον Καραμανλή και τη ΝΔ. Διαλύουν κάποιοι σήμερα την ηθική, το ήθος και τους κανόνες της Αριστεράς».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοτζιάς επέκρινε τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας ότι «εάν θέλει να κάνει ένα δεξιό κόμμα και να το πάει μπροστά, δεν είμαι αρμόδιος να το πω».

Advertisement

«Τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα, όμως, δεν μπορεί να τον πάει μπροστά. Δεν είναι ο ίδιος αριστερός και δεν ξέρει την ιστορία της Αριστεράς. Δεν μπορεί να μιλάει για κουκουλοφόρους στην Αριστερά, όταν εκείνοι ήταν οι δωσίλογοι που έστελναν τους Έλληνες στο απόσπασμα των Γερμανών. Δεν έχει την υπομονή να διαβάσει κείμενο με πάνω από δύο παραγράφους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως η αναφορά του Ευάγγελου Αντώναρου σε «χουντικές αντιλήψεις» για την οδηγία που εξέδωσε η Κουμουνδούρου στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να μην αξιοποιούν τις επίσημες σελίδες τους για προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων, προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του μέλους της Πολιτικής Γραματείας, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος παρέπεμψε το ζήτημα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Σπηλιωτόπουλος στον Κοτζιά: Έχω το ίδιο δικαίωμα έκφρασης με σένα

Από την πλευρά του, πάντως, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος διαψεύδει ότι ο ίδιος έκανε αναφορές περί «χούντας» ή «πραξικοπήματος», σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, και απαντά αιχμηρά στον Νίκο Κοτζιά πως έχει το ίδιο δικαίωμα έκφρασης με εκείνον, «που ήταν στην ίδια κυβέρνηση υπουργό με τον Πάνο Καμμένο»…

«Καλό το παραμύθι σας @NikosKotzias αλλά λείπει ο δράκος. Εξηγούμαι: 1. Δεν κουνώ το δάχτυλο ούτε χαρακτηρισμοί που δήθεν είπα περί «χούντας, πραξικοπηματος» ελέχθησαν ποτέ γιατί δεν ταιριάζουν στο ύφος μου! 2. Ναι δεν ανήκω στην Αριστερά την Ιστορία της οποίας τιμώ όπως ο #nikoskotzias ή @skasselakis. Διαχρονικά, όμως, εχω προοδευτικό πρόσημο. 5. Ανταποκρίθηκα στο δημοκρατικό προσκλητήριο του @atsipras πρίν την εκλογή του Κασσελάκη 6.Εκφράζω τον εαυτό μου και μόνο. Έχω το ίδιο δικαίωμα έκφρασης με τον @NikosKotzias
που ηταν στην ιδια κυβερνηση Υπουργός με Π.Καμμένο που στα εθνικά κουνούσε το δάχτυλο του. 7. Καλοδεχούμενη η κριτική αλλά με ακριβείς αναφορές και αποδείξεις. Οχι σπεκουλα! 8. Απο τη Ν.Δ παραιτήθηκα. Δεν έχασα ούτε με διέγραψαν. 9. Τέλος ως πολιτικός αναλυτής λέω και αναλύω τις έρευνες και τα γεγονότα Αν αυτά ευνοούν τον @skasselakis δεν έχω τη παραμικρή ευθύνη. Αυτα για να εξηγούμαστε άπαξ», γράφει χαρακτηριστικά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Αντώναρος: Ο Κοτζιάς αφρίζει μάλλον γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει

«Υπολογος για οσα κανω και λεω ειμαι απεναντι στον εαυτο μου και στη συνειδηση μου μόνο. Σε κανέναν αλλο. Γιατι έχω το κουραγιο να διατυπωνω επωνυμα τις απόψεις μου. Και φυσικα οχι στον @NikosKotzias (η οποιονδήποτε αλλο) που, αφριζοντας, μάλλον γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, προσπαθει να υπενθυμίσει την παρουσία του. Τον αφήνω να συνεχισει να χειριζεται το σκουριασμένο αριστερομετρο του. Ο κόσμος, όχι μόνο στην Ελλάδα, προχωρει μπροστα. Οχι κοιταζοντας πισω στο 1950 ή στη δικτατορια οπου, ως νεαρος δημοσιογραφος, εκανα περισσοτερα πράγματα απο οσα εκεινος κι αλλοι, αυτοεγκλωβισμενοι στο φαντασιακό χθές τους, μπορούν να φανταστουν. Μονο που εγω ( κι αλλοι) δεν τα κρεμαμε στα κουδούνια», γράφει στην ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο