Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Έχει κλείσει τον ιστορικό κύκλο του ο ΣΥΡΙΖΑ, διαλυτική κρίση στο ΠΑΣΟΚ

Published

on

6134687 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Διαλυτική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κρίση στρατηγικής στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βλέπει η βουλεύτρια Β΄2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη Νέα Αριστερά Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ευρύτερη Κεντροαριστερά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, υπογράμμισε πως «βρίσκεται σε μία διαλυτική κρίση χωρίς επιστροφή. Έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Τον τελευταίο έναν χρόνο συνέβη μία αλλαγή του DNA του κόμματος και ως προς τις πολιτικές θέσεις και ως προς τη στρατηγική και ως προς τις αρχές και τις αξίες και ως προς τον τρόπο λειτουργίας».

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως βρίσκεται σε κρίση στρατηγικής. «Το προηγούμενο διάστημα εξέφρασε πολύ συχνά θέσεις που συμπλέουν στρατηγικά με τη ΝΔ -στα ζητήματα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της οικονομίας, των εξοπλισμών, της εξωτερικής πολιτικής- και τώρα κρίνεται αν θα συνεχίσει με αυτή τη γραμμή ή με μία γραμμή ακόμα δεξιότερη», τόνισε.

«Οι ευθύνες της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι τεράστιες για τη Μέση Ανατολή»

Μιλώντας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή τόνισε πως «αυτή τη στιγμή αντικρίζουμε κατάματα την άβυσσο, βρισκόμαστε μπροστά σε μία συνθήκη γενίκευσης του πολέμου και της κρίσης».

Πρόσθεσε πως «οι ευθύνες της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι τεράστιες γιατί, αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή και κατάπαυση του πυρός, αυτές, είτε με την καθαρή στήριξη στο Ισραήλ είτε με τη στάση ανοχής, επέτρεψαν να οδηγηθούμε σε γενίκευση της σύρραξης».

Advertisement

Σύμφωνα με την ίδια, «η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι εντελώς κατώτερη των περιστάσεων, γιατί ακολουθεί τυφλά τη γραμμή των ΗΠΑ υπέρ του Ισραήλ. Αντιθέτως, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υπάρξουν κινήσεις ειρήνευσης και κατάπαυσης του πυρός».

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «η πηγή του προβλήματος είναι η ισραηλινή κατοχή στο παλαιστινιακό έδαφος, ενάντια στις αποφάσεις του ΟΗΕ» και τόνισε ότι «το Ισραήλ κάνει τα πάντα προκειμένου στην πραγματικότητα να αφανίσει τον παλαιστινιακό λαό».

«Λύση δεν μπορεί να είναι η πολιτική των επαναπροωθήσεων»

Για την πίεση στις προσφυγικές ροές από μία γενίκευση του πολέμου επισήμανε ότι «το πρώτιστο είναι να κάνουμε τα πάντα για την κατάπαυση του πυρός» και η χώρα μας «να ζητήσει μία σοβαρή συμφωνία για το πώς θα γίνει η διαχείριση των ροών και το τι ευθύνη θα αναλάβει το κάθε κράτος της ΕΕ, με βάση αυτά που του αντιστοιχούν, υπάρχουν κανόνες και δυνατότητες. Προφανώς, λύση δεν μπορεί να είναι η πολιτική των επαναπροωθήσεων, δηλαδή η επιλογή του θανάτου ανθρώπων, γιατί οι επαναπροωθήσεις συνεπάγονται απώλεια ανθρώπινης ζωής όταν μιλάμε για πόλεμο στην άλλη πλευρά».

Σε δημοσιογραφικό σχόλιο ότι οι λογικές του αναλογικού καταμερισμού των βαρών στο προσφυγικό οδήγησαν σε άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε ότι «η απουσία πολιτικών ένταξης οδηγεί στην άνοδο της ακροδεξιάς. Η διολίσθηση των κεντροδεξιών δυνάμεων στη ρητορική της ακροδεξιάς, για να είναι υποτίθεται πιο δημοφιλείς, οδηγεί στην άνοδο της ακροδεξιάς».

Για την κατάσταση που βιώνει η κοινωνία η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι «τον τελευταίο έναν χρόνο οι πολίτες δεν βλέπουν αντιπολίτευση στον τόπο. Έχουν κορυφαία προβλήματα καθημερινότητας, την ακρίβεια, τους πολύ χαμηλούς μισθούς και το εξαιρετικά αδύναμο εισόδημα, τεράστια προβλήματα στη δημόσια υγεία, τεράστια προβλήματα με τους πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια και τις τράπεζες και δεν μπορεί η φωνή τους με κάποιον τρόπο να ακουστεί», γι’ αυτό «από την πλευρά της Νέας Αριστεράς προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική, με συγκεκριμένες θέσεις, για συγκεκριμένα προβλήματα και άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση. Αυτό έχουν ανάγκη οι πολίτες».

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο