Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Δεν ήταν το μοναδικό θύμα τονίζει στο in ιδιωτικός ερευνητής που ξεσκέπασε την υπόθεση

Published

on

faii 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή τους, οι τρεις γυναίκες που φέρεται να ευθύνονται για τον άγριο βασανισμό και τελικά τον θάνατο της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η δίκη της αδικοχαμένης Φαίης ξεκίνησε χθες (Τρίτη 2/10/24) ενώπιον του Β΄ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών και η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες, καθώς μόνον οι μάρτυρες της υπόθεσης , ξεπερνούν τους 30.

Στο εδώλιο θα βρεθούν οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν συστηματικά την Φαίη Μπακογιώργου, την εξέδιδαν και στο τέλος της αφαίρεσαν τη ζωή. Πρόκειται για την ίδια της τη μητέρα, 64 ετών, την 23χρονη σήμερα αδερφή της, αλλά και την ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου διέμεναν στην Κυψέλη.

Οι τρεις τους είχαν απολογηθεί τον Νοέμβριο του 2023, ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας. Κατά τις απολογίες τους η 64χρονη μητέρα της Φαίης και η 66χρονη σπιτονοικοκυρά αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονταν, ενώ η αδερφή της, ομολόγησε ότι εκείνη την βασάνισε μέχρι θανάτου.

Οι ισχυρισμοί των τριών γυναικών ωστόσο δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κατέληξαν και οι τρεις στη φυλακή όπου βρίσκονται προφυλακισμένες μέχρι σήμερα.

Advertisement

Οι κατηγορίες που τις βαραίνουν

Εξαιρετικά βαριές, κακουργηματικές κατηγορίες βαραίνουν τις τρεις γυναίκες. Συγκεκριμένα (κατά περίπτωση), η ανθρωποκτονία από πρόθεση διά ενέργειας και με παράλειψη, η εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, η διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, η επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, η απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, αλλά και η συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Το χρονικό της φρίκης

Πρωινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου του 2021 και κάτοικοι της Κυψέλης εντοπίζουν τυχαία τη σορό μιας νεαρής γυναίκας τυλιγμένη σε κουβέρτα. Το επόμενο πρωί, η μητέρα της Φαίης, μεταβαίνει στο αστυνομικό τμήμα και δηλώνει την εξαφάνισή της. Οι αστυνομικοί συνδέουν αμέσως τις δύο υποθέσεις.

Από την ιατροδικαστική έκθεση, προκύπτει ότι η νεαρή κοπέλα πέθανε από πνευμονικό οίδημα και ότι βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ξεκινούν έρευνες που διαρκούν δύο ολόκληρα χρόνια…

Από τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από άτομα του περιβάλλοντος της Φαίης, οι αρχές διαπιστώνουν ότι η κοπέλα βίωνε κακοποιητική συμπεριφορά τόσο η ίδια όσο και τα δύο ανήλικα παιδιά της, μέσα στο διαμέρισμα της οδού Δροσοπούλου. Την χτυπούσαν συστηματικά, την υποχρέωναν να επαιτεί, ακόμη και να συνευρίσκεται με άνδρες επ’ αμοιβή και εκείνες καρπώνονταν τα χρήματα.

Τα αδιάσειστα στοιχεία που συνέλεξε η Ελληνική Αστυνομία, οδήγησαν στην άμεση σύλληψη των τριών γυναικών.

Advertisement

Χάρης Βεραμόν: Η Φαίη δεν ήταν το μοναδικό θύμα

Ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν, ο οποίος τυγχάνει και ένας εκ των βασικών μαρτύρων στο δικαστήριο, πραγματοποίησε παράλληλα με τις αρχές την δική του προσωπική έρευνα για την υπόθεση και τα στοιχεία που συνέλεξε αποδείχτηκαν εξαιρετικά κομβικά για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Ο κ. Χάρης Βεραμόν, ιδιωτικός ερευνητής μάρτυρας

Μιλώντας στο in για τη δίκη που ξεκινάει αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πλησιάζουμε σε μία κομβική χρονική στιγμή όπου η αλήθεια θα λάμψει. Η Φαίη βασανίστηκε, υπέφερε και έχουμε ηθική υποχρέωση να αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν στο έγκλημα και την αλήθεια. Εντόπισα μάρτυρες, συγκέντρωσα στοιχεία και πληροφορίες που συνθέτουν ένα πολυδιάστατο έγκλημα. Και θέλω να τονίσω πως η Φαίη, δεν ήταν το μοναδικό θύμα! Υπήρξαν και άλλα και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και αυτήν την εκδοχή. Ζητάμε δικαίωση για την Φαίη και αυτή θα επέλθει.»

Βούλα Δημητριάδου: Η Φαίη πέθαινε κάθε μέρα

Στο in μιλά και η δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας Βούλα Δημητριάδου, δηλώνοντας πεπεισμένη ότι η αλήθεια θα λάμψει στο ακροατήριο: «Ξεκινά σήμερα η δίκη της αδικοχαμένης Φαίης Μπακογιώργου και θα παραστούμε ως υποστήριξη κατηγορίας. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει καθώς, ενώ αρχικά η αδερφή της Φαίης ομολόγησε τον φόνο, μετέπειτα με συμπληρωματική κατάθεσή της αποστασιοποιήθηκε από την πρώτη απολογία της.»

Η κυρία Βούλα Δημητριάδου, δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας

Advertisement

«Το παραπεμπτικό βούλευμα, είναι πλήρως αιτιολογημένο και εμπεριστατωμένο. Οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί είναι καλά τεκμηριωμένες και υπάρχει αποδεικτικό υλικό. Έχουμε 31 μάρτυρες και 2 ακόμη ιατροδικαστές. Είμαι βέβαιη πως θα λάμψει η αλήθεια και θα δικαιωθεί η ψυχή της κοπέλας που έζησε την κόλαση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί η Φαίη πέθαινε κάθε μέρα!» τονίζει η κυρία Δημητριάδου.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο