Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Βηρυτό

Published

on

EP28O02X4AED8yQ 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν τη νύχτα της Τρίτης (1/10) προς Τετάρτη (2/10) πως πλήττουν εγκαταστάσεις της Χεζμπολά στη Βηρυτό.

«Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει αυτή τη στιγμή πλήγματα εναντίον τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολά στη Βηρυτό», ανέφερε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε περί τη 01:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου μίλησε λίγο νωρίτερα για ισραηλινό βομβαρδισμό σε «νότιο προάστιο» της πρωτεύουσας του Λιβάνου, λίγη ώρα μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού στους αμάχους να απομακρυνθούν «αμέσως» από τουλάχιστον δυο κτίρια και σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων γύρω από αυτά.

«Η πολεμική αεροπορία συνεχίζει να επιχειρεί με πλήρη δυναμικότητα και απόψε»

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν νότιο προάστιο της Βηρυτού, δήλωσε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα σώματα ασφαλείας του Λιβάνου, λίγη ώρα μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού στους αμάχους να απομακρυνθούν «αμέσως» από τουλάχιστον δυο κτίρια και σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων γύρω από αυτά.

«Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στοχοποίησε νότιο προάστιο της Βηρυτού», δήλωσε η πηγή, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Advertisement

Ανταποκριτές του AFP άκουσαν τουλάχιστον μια έκρηξη στον τομέα, που έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα από την περασμένη εβδομάδα από το Ισραήλ, το οποίο διατείνεται ότι πλήττει εγκαταστάσεις της Χεζμπολά.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προειδοποίησαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ότι πολεμικά αεροσκάφη τους θα συνεχίσουν να πλήττουν «δυνατά» τις επόμενες ώρες στόχους «στη Μέση Ανατολή».

«Απομακρυνθείτε αμέσως»

«Η πολεμική αεροπορία συνεχίζει να επιχειρεί με πλήρη δυναμικότητα και απόψε, θα συνεχίσουμε να πλήττουμε (στόχους) στη Μέση Ανατολή δυνατά, όπως κάνουμε εδώ κι έναν χρόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι, μερικές ώρες αφού το Ιράν εξαπέλυσε απευθείας επίθεση εναντίον του Ισραήλ, εκτοξεύοντας 180 πυραύλους εναντίον της επικράτειάς του.

Ο ισραηλινός στρατός αξίωσε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη οι άμαχοι να απομακρυνθούν «αμέσως» για την «ασφάλειά τους» από δυο κτίρια σε νότια προάστια της Βηρυτού και σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από αυτά.

«Βρίσκεστε κοντά σε επικίνδυνες εγκαταστάσεις της Χεζμπολά, εναντίον των οποίων» ο ισραηλινός στρατός «θα δράσει σθεναρά σύντομα», ανέφερε ο Αβιχάι Αντραΐ, αραβόφωνος εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, σε μήνυμά του μέσω X και μέσω Telegram με γραφήματα που διευκρινίζουν πού βρίσκονται τα δύο ακίνητα.

Advertisement

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 156 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα της Τρίτης σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ σφυροκοπούν ξανά τον Λίβανο

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) εξέδωσαν νέα προειδοποίηση προς τους κατοίκους περιοχών στα νότια προάστια της Βηρυτού, να απομακρυνθούν επειγόντως ενόψει βομβαρδισμών που θα εξαπολύσουν εναντίον στόχων που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο