Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα: Στο ιστορικό σχολείο της Τσαριτσάνης ο Δημήτρης Κουρέτας

Published

on

DSC09227 1024x576.jpg

Επίσκεψη στο ιστορικό σχολείο  Τσαριτσάνης πραγματοποίησε  ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας  Δημήτρης Κουρέτας,  στη διάρκεια της οποίας   ενημερώθηκε από την διευθύντρια του σχολείου  κ. Γεωργία Κουτσιάη, για το πρόβλημα που  προέκυψε  μετά την μη έγκριση ενός  τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών στη Β Λυκείου.

Μια εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική  καθώς  όπως  επεσήμανε  η διευθύντρια -ζητώντας την παρέμβαση του- είναι   πολύ σημαντικό για όλους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία  να λειτουργήσει το σχολείο  με όλα τα τμήματα που δημιουργήθηκαν εξ αρχής  με τις εγγραφές των παιδιών.

Λάρισα: Στο ιστορικό σχολείο της Τσαριτσάνης ο Δημήτρης Κουρέτας

Ο Περιφερειάρχης,  αμέσως μετά επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας,  ενώ  δεσμεύτηκε  στη  σχολική κοινότητα ότι θα παρακολουθεί  την εξέλιξη του θέματος.

Σημειώνεται ότι η  Β Λυκείου αριθμεί συνολικά 8 μαθητές/τριες. Με την διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής (e-eggrafes) που ορίζει το ΥΠΑΙΘΑ τα παιδιά εγγράφηκαν κανονικά στην Β Λυκείου ως εξής: 6 μαθητές/τριες στο τμήμα θετικών σπουδών και 2 μαθητές/τριες στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών. 

Λάρισα: Στο ιστορικό σχολείο της Τσαριτσάνης ο Δημήτρης ΚουρέταςΛάρισα: Στο ιστορικό σχολείο της Τσαριτσάνης ο Δημήτρης Κουρέτας

Μετά  την απόφαση του Υπουργείου 101210/Δ2/06-09-2024 και τις τρεις συνεχόμενες συμπληρωματικές, το τμήμα αυτό δεν εγκρίθηκε με αποτέλεσμα  οι μαθητές /τριες να είναι ανάστατοι διότι δεν τους δίνετε η δυνατότητα  να φοιτούν  στο σχολείο τους, που βρίσκεται δίπλα τους και πρέπει να μετακινούνται καθημερινά 10 χλμ για το ΓΕΛ Ελασσόνας.

Λάρισα: Στο ιστορικό σχολείο της Τσαριτσάνης ο Δημήτρης ΚουρέταςΛάρισα: Στο ιστορικό σχολείο της Τσαριτσάνης ο Δημήτρης Κουρέτας

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου  η μη έγκριση του τμήματος δεσμεύει άλλα δύο παιδιά που εκδήλωσαν πρόθεση, με έγκαιρη αίτηση των γονέων-κηδεμόνων τους, να μετεγγραφούν από το τμήμα θετικών σπουδών στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών.

Αν δεν θα λειτουργήσει  το τμήμα δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατεύθυνσης όσο αφορά στο συγκεκριμένο  σχολείο.  Αν όμως λειτουργήσει θα γίνουν τελικά 2 τμήματα, ένα θετικών σπουδών με 4 μαθητές/τριες που είναι εγκεκριμένο ήδη και ένα ανθρωπιστικών σπουδών με 4 μαθητές/τριες επίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Advertisement



Περισσότερα Εδω

BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο