Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απ’ του Τάιλερ το γυμναστήριο ο Κυριάκος καλεί σε προσκλητήριο και στους διαδρόμους της Κομισιόν πέφτει σιωπητήριο

Published

on

komision 1 620x350.jpg

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες ήρθε επιτέλους ο γλυκός Οκτώβρης και σιγά, σιγά εισέρχομαι σε φθινοπωρινή διάθεση. Έχουν μια διαύγεια αυτές οι μέρες, είναι τόσο ξεκάθαρα τα χρώματα της φύσης που είναι χάρμα! Σε αντίθετη με το πολιτικό σκηνικό βέβαια και τις γενικότερες εξελίξεις. Εξηγούμαι πάραυτα:

Συμπτώσεις!

Θυμάστε που μετά από τις ευρωεκλογές όταν συγκροτήθηκαν τα νέα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, εκ της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών! Ήταν το πρώτο σήμα. Το δεύτερο ήταν όταν στον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα ανατέθηκε το «Επιτροπάτο» των μεταφορών. Καραμπινάτο το σήμα!

«Αγαπητή Ούρσουλα…»

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κυρία Ρομπέρτα Μετσόλα και η κυρία Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν – η γνωστή κι αγαπημένη μας φίλη Ούρσουλα, όπως την προσφωνεί ο δικός μας στην επιστολογραφία που έχει ανοίξει μαζί της – κατά ένα παράδοξο τρόπο «έδωσαν» στην Ελλάδα τις μεταφορές. Μάλιστα!

Εν μέσω έρευνας

Που εντελώς συμπτωματικά – τα υπόλοιπα είναι … «θεωρίες συνωμοσίας» εντάξει; – βρίσκεται σε εξέλιξη πολλαπλή έρευνα εντός κι εκτός Ελλάδος σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών και την δολοφονία των 57 ανθρώπων. Του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού «δυστυχήματος» στην Ευρωπαϊκή Ενωση!

Η επιστολή

Ως εκ τούτου η επιστολή – με την μορφή ηλεκτρονικού μηνύματος – της κυρίας Μαρία Καρυστιανού στις κυρίες Μέτσολα και φον Ντερ Λάιεν και στον επίτροπο Δικαιοσύνης, για την ανεξήγητη σύμπτωση, έχει ενδιαφέρον. Όπως και να το κάνουμε….

Advertisement

Θα διασυρθούν;

Εκκρεμεί η έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωκοινοβούλιο και σύμφωνα με το Euroactiv που την αποκάλυψε, η ομάδα της Αριστεράς πρόκειται να την αναδείξει στη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Δεν γνωρίζω τι θα καταφέρει. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι πως η προσπάθεια «κουκουλώματος» των κυβερνητικών ευθυνών, δείχνει ότι «έχει λάκκο η φάβα»! Και προβλέπω ότι εκτός από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες δεν αποκλείεται να … ξεφτιλιστούν και αρκετοί που κατέχουν ευρωπαϊκές θέσεις! Καλά να είμαστε να το παρακολουθήσουμε…

Αγωνίες

Mαθαίνω πως ο Κυριάκος έχει αγωνίες και δεν τις κρύβει. Τελείωσε το ταξιδάκι στις ΗΠΑ κι επέστρεψε στην ελληνική πραγματικότητα. Τρεις μέρες καίει η φωτιά στην Κορινθία, δύο οι νεκροί, αλλά όπως λέει και η φίλη μου η Ντιντί κάτι τέτοια δεν ιδρώνουν πλέον το αυτί του. Το άγχος του είναι τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος και τι θα κάνουν οι Καραμανλής-Σαμαράς που γενικότερα τα έχουν πάρει λίγο στο κρανίο με την πάρτη του, για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση του λαουτζίκου. Προς τούτο λοιπόν μαθαίνω ότι προτίθεται να τους πάρει στο τηλέφωνο για να παραστούν στο street party για τα πενηντάχρονα της ΝΔ για το οποίο σας έλεγα χθες.

Όρθιο

Το αν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί κάνουν την καρδιά τους πέτρα και πάνε, δεν το ξέρω. Δεν είναι και πιτσιρίκια εδώ που τα λέμε να το βγάλουν στο όρθιο επειδή έτσι την άκουσαν οι επικοινωνιολόγοι του κόμματος. Θες να γιορτάσεις κύριε – το κύριε στον Κυριάκο. Βάλε 10 αρνιά και 5 γουρουνόπουλα και πάμε στη Βάρη να τα φάμε κι ενδεχομένως να τα πούμε. Όχι στο όρθιο, να μας κάτσει και καμιά μπουκιά στο λαιμό και να πάμε σαν το σκυλί στο δρόμο – και ουχί στο αμπέλι.

Συναντήσεις

Αγωνίες όμως έχει και ο Stefanos. Κατά πως μαθαίνω ψάχνεται γενικότερα επικοινωνιακά να κάνει πράγματα γιατί καλό το «αδιαμεσολάβητο» ταλέντο του, ωστόσο γνωρίζει πλέον καλά πως από μόνο του δεν φτάνει. Μαθαίνω λοιπόν πως κάνει λογιών, λογιών συναντήσεις ενώ έκλεισε και μια εμφάνιση στον Νίκο Χατζηνικολάου για την άλλη εβδομάδα. Εκεί, ενώπιος ενωπίω θα τα πει όλα, τι πόλεμο του κάνανε οι πλεμπαίοι Συριζαίοι και πόσο δεν τον προστάτεψε ο Alexis. Γιατί, αγάπη μου, αν είναι να τα κάνεις όλα μύλο, κάποια στιγμή πρέπει να τα κάνεις, Ουδείς προχώρησε με το σταυρό στο χέρι στην πολιτική.

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος

Δημοσκοπήσεις πάνε κι έρχονται. Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Περίπου τα αναμενόμενα – εκτός εξαιρέσεων. Για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που όλοι τελούν εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του κ. Στέφανου Κασσελάκη, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον η χθεσινή αναφορά του υποψηφίου κ. Σωκράτη Φάμελλου….

Advertisement

Στη «Νέα Αριστερά»

Απευθύνθηκε, λοιπόν, στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του κόμματος – κι είναι πολλοί. Σε διάφορες περιόδους. Η πιο πρόσφατη είναι αυτοί που το εγκατέλειψαν το 2023 και 2024. Λογικό το βλέπω ως εδώ. Το εντυπωσιακό είναι ότι κάλεσε τη «Νέα Αριστερά» – η οποία παρεμπιπτόντως έχει συνέδριο από τις 7 ως και τις 10 Νοεμβρίου – κοινοβουλευτική και κινηματική συνεργασία! Γιατί είναι από εντυπωσιακό μέχρι και … «προκλητικό»; Διότι «Νέα Αριστερά» ακούει ο κ. Κασσελάκης και βγάζει φλύκταινες!

Εχουν τα δικά τους

Δεν γνωρίζουν αν οι πρώην σύντροφοι θα του απαντήσουν, δηλαδή θα εμπλακούν στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δεδομένου ότι έχουν τα δικά τους προβλήματα. Και δεν είναι λίγα! Από το ισχνό δημοσκοπικό ποσοστό τους – το ΜΕΡΑ25 είναι σταθερά πιο πάνω – μέχρι το μέγεθος της αυτοκριτικής που θα κάνουν για την κυβερνητική τους θητεία. Μαθαίνω ότι δεν θα υπάρχει ξεχωριστό κείμενο επ΄ αυτού, αλλά η αυτοκριτική θα είναι ενσωματωμένη στο πολιτικό κείμενο του συνεδρίου!

Γυμναστική

Για το τέλος κράτησα το καλύτερο. Αργά χθες βράδυ μου τηλεφώνησε η φίλη μου η Ντιντί να μου πει τα νέα του Κολωνακίου. «Ετοιμάσου Τζέλα, βάλε φόρμες να πάμε στο γυμναστήριο του Τάιλερ». Μετά το αρχικό σοκ, έμαθα ότι ο σύζυγος του Stefanos αποφάσισε να υποκύψει στο κάλεσμα του Κυριάκου για επενδύσεις στην Ελλάδα και ανοίγει γυμναστήριο στο Κολωνάκι! Οπως με πληροφόρησε η Ντιντί η επένδυση προς το παρόν δεν είναι μεγάλη, μόλις 1.000 ευρώ είναι το κεφάλαιο, ωστόσο αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Πολύ σύντομα το γυμναστήριο, που όπως και να το κάνεις θα έχει αμερικάνικο αέρα, μπορεί να επεκταθεί παντού στη χώρα, το ίδιο αδιαμεσολάβητα όπως και ο Stefanos. Πάντως, κάπως έτσι καταρρίφθηκε το αφήγημα ότι ο Τάιλερ επρόκειτο να ασχοληθεί -και να βοηθήσει, όπως μας έλεγαν- με το εθνικό σύστημα υγείας. Αυτό, η αλήθεια είναι, μπορεί να το καταστρέψει μόνος του και ο Άδωνις, δεν χρειάζεται παρέα.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο