Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

MEDIA

Αρκάς: Η «Καλημέρα» της Δευτέρας

Published

on

arkas2.jpg

Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο Αρκάς με ένα σκίτσο.

Ο σκιτσογράφος επέλεξε να μοιραστεί τις ευχές του για την νέα εβδομάδα, σήμερα που είναι Δευτέρα, με την κιβωτό του Νώε.

Στο συγκεκριμένο σκίτσο, ο Νώε λέει σε δύο πήγασους: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σας δεχτώ! Εσείς είστε μυθολογικά όντα, πλάσματα της φαντασίας!». Στη συνέχεια το ζεύγος των μυθικών ζώων του απαντά: «Μίλησε ο ιστορικά τεκμηριωμένος!».

Ο Πήγασος

Ο Πήγασος ήταν το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας, για τον οποίο, αν και ο Όμηρος δεν τον αναφέρει, αναφέρεται σε διάφορες άλλες παραδόσεις όπως αυτή της Θεογονίας του Ησιόδου, του μύθου του Περσέα, στις παραδόσεις των Κορινθίων συσχετίζουν τον Πήγασο με την παράδοση του Βελεροφόντη και της Χίμαιρας, αλλά και σε μεταγενέστερους μύθους. Σε αυτούς ο Πήγασος αναφέρεται και ως άλογο της Ηούς στην οποία της τον πρόσφερε ως δώρο ο Ζεύς για να σέρνει το άρμα της ή θεωρείται ως άλογο των Μουσών που ιππεύουν οι ποιητές και πετούν μαζί του ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Advertisement

Συμβολισμός

Γενικά ο Πήγασος συμβολίζει αλληγορικά το θαλάσσιο νέφος ως γιος του Ποσειδώνα και της Μέδουσας, όπως προκύπτει από το γενεαλογικό δέντρο του Χάους. Ο Πήγασος είναι αυτός που μεταφέρει τους κεραυνούς (του Δία) και που γίνονται αντιληπτοί στις καταιγίδες.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο