Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: Δηλώσεις του υπαρχηγού της οργάνωσης μετά τη δολοφονία Νασράλα

Published

on

Hesbollah 620x350.jpg

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, θα πραγματοποιήσει ομιλία τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η οργάνωση του Λιβάνου.

Πρόκειται για την πρώτη ομιλία ενός αξιωματούχου της Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του αρχηγού της, Χασάν Νασράλα σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση την περασμένη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα αραβικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Χεζμπολάχ αποφάσισε το ποιος θα διαδεχθεί τον Νασράλα στην ηγεσία της οργάνωσης που δοκιμάζεται σκληρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Πρόκειται για τον Χασέμ Σαφιεντίν, στέλεχος της Χεζμπολάχ και συγγενή του Νασράλα.

Ο Σαφιεντίν κατάγεται από το Deir Qanoun al-Nahr, ένα χωριό στο νότιο Λίβανο, γεννημένος σε μια εξέχουσα σιιτική οικογένεια με σημαντικούς κληρικούς και βουλευτές.

Advertisement

Ο ίδιος έχει επίσης οικογενειακούς δεσμούς με τον Κασέμ Σολειμανί, τον πρώην διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2020 (ο γιος του Σαφιεντίν είναι παντρεμένος με την κόρη του Σολεϊμανί, Ζεϊνάμπ).

Έχοντας συνεργαστεί στενά με τον Νασράλα όλα αυτά τα χρόνια, ο Σαφιεντίν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον εκλιπόντα ηγέτη.

Η απάντηση της Χεζμπολάχ

Εκτός από τη διαδοχή του Νασράλα η ομιλία του υπαρχηγού της οργάνωσης αναμένεται να δώσει το στίγμα των επερχόμενων κινήσεων της Χεζμπολάχ.

Ο Λίβανος δοκιμάζεται σκληρά από τις ισραηλινές επιθέσεις ενώ η σιίτικη ομάδα έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν ότι αν και τα χτυπήματα έχουν αποδυναμώσει την οργάνωση δεν της έχουν στερήσει τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο