Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

LIFESTYLE

Μάγκι Σμιθ: «Potterheads» σήκωσαν τα ραβδιά τους στον αέρα προς τιμήν της έξω από το Χόγκουαρτς

Published

on

smith 620x350.jpg

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός και θρύλος του θεάτρου και του κινηματογράφου, Μάγκι Σμιθ, ευρύτερα γνωστή από τη συμμετοχή της, μεταξύ άλλων, στις ταινίες του «Χάρι Πότερ» και στη σειρά «Downton Abbey». Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά της. «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Μάγκι Σμιθ», αναφέρεται σε δήλωση των γιων της.

Η θλίψη όμως δεν περιορίστηκε στο οικογενειακό πλαίσιο της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού, καθώς πληθώρα θαυμαστών της  καθηγήτριας, Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ, συγκεντρώθηκαν έξω από το Χόγκουαρτς και σήκωσαν τα ραβδιά τους στον αέρα για να τιμήσουν την μνήμη της. Συγκεκριμένα, οι συντετριμμένοι «Potterheads» εξέφρασαν τη θλίψη τους έξω από το θέρετρο Universal Orlando με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο και τα βίντεο από τη συγκινητική αυτή στιγμή έγιναν πολύ γρήγορα viral στο TikTok και στο Twitter.

@lety.ahumada RIP Minerva Mcgonagall 🪄🪦🖤 #minerva #minervamconagall #harrypotter #minervamcgonagall #piertotumlocomotor ♬ Dumbledore’s Farewell – Nicholas Hooper

Η τελετουργία

Αυτός ο φόρος τιμής αποτελεί μέρος μιας παράδοσης που πραγματοποιείται από τους θαυμαστές του «Χάρι Πότερ» όταν πεθαίνει ένας ηθοποιός της σειράς. Ο συγκεκριμένος αποχαιρετισμός είναι εμπνευσμένος από την ταινία «ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας», όπου οι μαθητές και το προσωπικό του Χόγκουαρτς υψώνουν τα ραβδιά τους στον αέρα για να αποχαιρετήσουν τον Άλμπους Ντάμπλντορ.

@bbcnews People gathered outside Hogwarts Castle at Universal Studios in Orlando, Florida, to pay tribute to Maggie Smith, who died on Friday. #DameMaggieSmith #MaggieSmith #HarryPotter #ProfessorMcGonagall #Actor #Orlando #Florida #UniversalStudios #News #BBCNews ♬ original sound – BBC News

Η καριέρα της Μάγκι Σμιθ

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της, η Βρετανίδα ηθοποιός είχε βραβευτεί  με Όσκαρ δύο φορές. Συγκεκριμένα, έλαβε το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Η δεύτερη νιότη της Τζιν Μπρόντι» (1969), καθώς και το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Καλιφόρνια Χοτέλ» (1978).

Ηταν επίσης υποψήφια για Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Δωμάτιο με θέα» (1985). Ηταν εκ των ελάχιστων ηθοποιών που κέρδισαν και τα τρία βραβεία: Οσκαρ (2 φορές), Emmy (4 φορές) και Τony.

Η μακρά καριέρα της ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950. Στον 21ο αιώνα, απέκτησε νέους θαυμαστές μετά τη συμμετοχή της στις ταινίες του «Χάρι Πότερ», ως καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ. Το 1990, τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ, λαμβάνοντας τον τίτλο «Dame».

Επιπρόσθετα είναι κάτοχο ενός Βραβείου Τόνυ, επτά Βραβείων BAFTA, δυο Βραβείων Έμμυ, δυο Χρυσών Σφαίρων, δυο Βραβείων Σωματείου Ηθοποιών κι ενός Βραβείου Λόρενς Ολίβιε.

Advertisement

Οι σημαντικότερες ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει είναι οι: Οθέλλος (1965), Η Δεύτερη Νιότη της Τζιν Μπρόντι (1969), Ταξίδια με τη Θεία μου (1972), Καλιφόρνια Οτέλ ( 1978), Η Σύγκρουση των Τιτάνων (1981), Δωμάτιο με θέα (1985) κι Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ (2001), οι οποίες έχουν μείνει κλασικές και έχουν λάβει ευνοϊκές κριτικές. Τα τελευταία χρόνια είχε συμμετάσχει και σε εμπορικότερες ταινίες όπως οι: Κάπτεν Χουκ (1991), Τρελές Αδελφές (1992) και στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ.

Εμφανίστηκε επίσης στη δραματική σειρά εποχής «Downton Abbey» στο ρόλο της Βασιλομήτορος Κοντέσας του Γκράντθαμ, Βάιολετ Κρόλεϊ για τον οποίο τιμήθηκε με Βραβείο Έμμυ. Η ηθοποιός είχε επίσης τιμηθεί από τη Βασίλισσα της Αγγλίας με τον ανώτερο τίτλο τιμής της Βρετανίας, Ντέιμ.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο