Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Ισραήλ είναι έτοιμο για εισβολή – Βίντεο δείχνει συγκέντρωση στα σύνορα με τον Λίβανο

Published

on

photo 6038750930897319301 y 620x350.jpg

Το Ισραήλ θα μπορούσε να προετοιμάζεται για μια περιορισμένη χερσαία εισβολή στο Λίβανο, μετά τη δολοφονία δεκάδων ηγετών της Χεζμπολάχ τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε το ABC News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους. «Το Ισραήλ έχει ήδη απορρίψει όλες τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, αγνοώντας», σύμφωνα με to ABC News, «τις σχετικές εκκλήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν».

Τις τελευταίες ώρες, αγνοείται ο εκπρόσωπος τύπου των Χούθι σύμφωνα με πηγές.

Το ABC News ανέφερε ότι ήδη διεξάγονται χερσαίες επιχειρήσεις μικρής κλίμακας εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και ότι η όποια χερσαία επιχείρηση γίνει είναι πιθανό να είναι περιορισμένη, με στόχο να επιτραπεί σε περίπου 60.000 Ισραηλινούς που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τα πυραυλικά πλήγματα της Χεζμπολάχ να επιστρέψουν.

Τα ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο την τελευταία εβδομάδα έχουν σκοτώσει πάνω από 700 ανθρώπους, ενώ το Ισραήλ έχει επίσης σκοτώσει περισσότερους από 20 στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες της Χεζμπολάχ μέσα σε λίγες ημέρες, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

Advertisement

Το Ισραήλ βομβαρδίζει εντατικά όλα τα χωριά και τις πόλεις του νοτίου Λιβάνου – Νεκροί άμαχοι και γυναικόπαιδα

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν επίσης εκτοπιστεί από τα σπίτια τους στο νότιο Λίβανο. Ωστόσο, ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό για να επιτρέψει στο Ισραήλ να επιτύχει τον δηλωμένο πολεμικό του στόχο της επιστροφής των Ισραηλινών στα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Μια περιορισμένη σύγκρουση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, η οποία πυροδότησε τον σημερινό πόλεμο στη Γάζα.

Ωστόσο, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του στον Λίβανο αυτόν τον μήνα, στοχοποιώντας μέλη της Χεζμπολάχ με εκρηκτικούς βομβητές που σκότωσαν και ακρωτηρίασαν και αμάχους, και εξαπολύοντας σφοδρές αεροπορικές επιδρομές την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι που δολοφόνησαν τον Χασάν Νασράλα και σχεδόν όλους του ανώτατους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, οδηγώντας την κατάσταση σε κλιμάκωση.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο ηγέτης της Νέας Ελπίδας Γκίντεον Σα’αρ θα παραδώσουν κοινή δήλωση στον Τύπο με την οποία θα ανακοινώσουν την απόφαση του Σα’αρ να επαναφέρει το κόμμα του στην κυβέρνηση μετά τη διάσπασή του από το κόμμα της Εθνικής Ενότητας του ΜΚ Μπένι Γκαντζ νωρίτερα φέτος. Θα γίνει υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και θα συμμετάσχει στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ. Αυτό δείχνει πως υπάρχει η πολιτική στήριξη για την εισβολή στον Λίβανο.

Πηγές: ABC News, RT, New Arab

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο