Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού A21: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση

Published

on

picsea EScCHx ZR8Y unsplash 620x350.jpg

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Επιδόματος Παιδιού – Α21 ώστε να καταβληθεί η τέταρτη δόση του βοηθήματος.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν υποχρεωτικά κάποια πεδία. Αυτά είναι τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου στις περιπτώσεις που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται πως τα επιδόματα είναι συνδεδεμένα με την παρουσία των παιδιών στις σχολικές μονάδες.

Ποιοι χάνουν το επίδομα παιδιού

Η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά, εφόσον διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας από το σχολείο. Εάν δεν διασταυρωθούν επιτυχώς τα στοιχεία, τότε εμφανίζεται σχετική επισήμανση και η αιτούσα ή ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό. Υπενθυμίζεται πως το επίδομα παιδιού που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 20%.

Έτσι, οι μηνιαίες αποδοχές υπολογίζεται ότι θα κυμαίνονται από 34 έως 168 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχει η οικογένεια.

Advertisement

Τι γίνεται στην περίπτωση που δικαιούστε το επίδομα για πρώτη φορά

Στην περίπτωση που πρέπει να εγγραφείτε για να εισπράξετε το επίδομα για πρώτη φορά, τότε πρέπει να έχετε υποβάλει Ε1 και αίτηση Α21. Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του έτους 2024 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Προκειμένου όμως οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους για το έτος 2024 αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, συνιστάται η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος-Ε1 τρέχοντος έτους (εισοδήματα 2023).

Η πληρωμή της δόσης του επιδόματος παιδιού που θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Ε1 τρέχοντος έτους, θα περιλάβει μόνο όσους αιτούντες έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Για τα υπόλοιπα βήματα, ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σχετικά εύκολα.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο