Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη – Διανομείς: Μοτοπορεία ντελιβεράδων της Wolt και της efood – «Δεν πάει άλλο»

Published

on

wolt 620x350.jpg

Μοτοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο (28/09) οι διανομείς της Wolt και της efood, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν με βασικά αιτήματα την αύξηση των οικονομικών τους απολαβών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι διανομείς – «Δεν πάει άλλο, δουλεύουμε 14 ώρες πάνω στα μηχανάκι με ελλιπή μέτρα προστασίας»

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται και στις δύο πλατφόρμες διανομής συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου αντιπροσωπεία τους πραγματοποίησε απεργιακή συνέλευση, παρουσία εκπροσώπων του σωματείου επισιτισμού της Αθήνας.


Κατά τη συνέλευση αποφασίστηκε η συγκρότηση σωματείου εργαζομένων και στη Wolt στα πρότυπα του αντίστοιχου συλλογικού οργάνου της efood και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κοινή στάση εργασίας με την Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα (30/09), από τις 12:00 έως τις 16:00 και πανελλαδική 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Το μήνυμα που εκπέμπουν οι διανομείς πανελλαδικά είναι ότι «δεν πάει άλλο», ανέφερε στο Voria.gr ο Αντώνης Καναβάρης, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην efood και πρόσθεσε: «Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε 10, 12 και 14 ώρες πάνω στα μηχανάκι, κάτι που είναι άκρως επικίνδυνο, με ελλιπή μέτρα προστασίας, με μία Επιθεώρηση Εργασίας που κάνουμε καταγγελίες αλλά είναι υποστελεχωμένη και δεν κάνει ελέγχους για τα μέτρα προστασίας. Έχουμε κατά μέσο όρο τουλάχιστον έναν νεκρό συνάδελφο τον μήνα».

Τι διεκδικούν οι διανομείς των Wolt και efood

Οι διανομείς διεκδικούν, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών μέσω της διαδικασίας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επίδομα γάμου και κινητού, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, αποζημίωση όταν κλείνουν οι εφαρμογές λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και ελάχιστη εγγυημένη αμοιβή ανά ώρα για τους freelancers. Επιπλέον, οι freelancer διανομείς ζητούν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και αύξηση των παραγγελιών, μέτρα ατομικής προστασίας, βενζίνη και συντήρηση των μοτοσικλετών τους από τις εταιρείες.

Advertisement

«Διεκδικούμε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανά ώρα, να παίρνουμε τα μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν και όπως προβλέπει ο νόμος και να μην τα πληρώνουμε από την τσέπη μας, όπως μας αναγκάζει η εταιρεία. Διεκδικούμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές να τις πληρώνει η εταιρεία. Τώρα τις πληρώνουμε από την τσέπη μας και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είμαστε με μπλοκάκι. Ζητούμε στις ακραίες καιρικές συνθήκες να κλείνει η πλατφόρμα και να αποζημιωνόμαστε. Διεκδικούμε όλοι οι συνάδελφοι που είμαστε σε εργολάβους να προσληφθούν στην εταιρεία με τους ίδιους όρους που δουλεύουμε κι εμείς», τόνισε ο Βίκτορας Μίσιας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής και του υπό ίδρυση σωματείου της Wolt, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους διανομείς να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο