Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Την Πέμπτη θα ενημερώσει ο Γεραπετρίτης την επιτροπή για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Published

on

6317466 1024x683 1 1 620x350.jpg

Την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, «για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του» προανήγγειλε, με ανάρτησή της στο Χ, η πρόεδρος της επιτροπής, Ντόρα Μπακογιάννη, εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο των συνομιλιών Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «Η πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 θα συγκληθεί η επιτροπή, για ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του».

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης – Ζήτησαν ενημέρωση από τον Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ και τα δύο κόμματα ζήτησαν άμεση ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση των δύο ηγετών και τα επόμενα βήματα του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Επίσημη ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε σήμερα (28/9) εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisement

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητεί «άμεση και επίσημη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, για τα γεγονότα που αφορούν στην πορεία και στο περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και συνομιλιών με την τουρκική πλευρά, μετά και τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ερντογάν».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, προκαλούν έντονη ανησυχία».

Καταληκτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «απαιτείται συνεκτική εθνική στρατηγική, διαφάνεια και ενημέρωση». Σημειώνεται ότι το αίτημα για επίσημη ενημέρωση έχει κατατεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού μετά από επικοινωνία του γραφείου του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.

ΠΑΣΟΚ: Ρηχή επικοινωνιακή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής

Αναλυτική ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς και για τα επόμενα βήματα του πολιτικού διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας, ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Δημήτρη Μάντζου, κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του κόμματος.

Ο κ. Μάντζος τόνισε, μάλιστα, ότι προκάλεσε «αλγεινή εντύπωση η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τα εθνικά μας δίκαια σε σχέση με τις πρωτοφανείς προκλήσεις της Τουρκίας, οι οποίες και παρέμειναν αναπάντητες ενώπιον της διεθνούς κοινότητας».

Advertisement

«Την ίδια στιγμή που η Τουρκία αισθάνεται ανενόχλητη να προχωρεί σε ενέργειες, όπως εκείνη στα τέλη Ιουλίου στην Κάσο σε εφαρμογή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, και να καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, κλιμακώνοντας τη στρατηγική της για διχοτόμηση του νησιού, ο Έλληνας πρωθυπουργός έσπευσε πάλι να μιλήσει για ‘ήρεμα νερά’ στο Αιγαίο, πλειοδοτώντας μάλιστα και με αναφορές σε ‘παράθυρο ευκαιρίας’ για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως υποστηρίζει, «πιστοποιείται πλέον ότι η ρηχή επικοινωνιακή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους για το διεθνές κύρος και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας».



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο