Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Υπόσχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Google εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ

Published

on

trump 1 620x350.jpg

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Παρασκευή να δώσει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά της Google, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η ιστοσελίδα εμφανίζει άδικα αρνητικά άρθρα ειδήσεων για τον ίδιο, αλλά όχι για την αντίπαλό του στις επερχόμενες εκλογές του 2024, την Κάμαλα Χάρις.

Η καταγγελία έγινε μέσω ανάρτησης του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στο Truth Social.

«Διαπιστώθηκε ότι η Google έχει χρησιμοποιήσει παράνομα ένα σύστημα που αποκαλύπτει και εμφανίζει μόνο κακές ιστορίες για τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, μερικές από τις οποίες επινοήθηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μόνο καλές ιστορίες για τη συντρόφισσα Κάμαλα Χάρις», έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτηση.

«Θα ζητήσω τη δίωξή τους»

«Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για αυτή την κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές. Εάν όχι, και με την επιφύλαξη των Νόμων της χώρας μας, θα ζητήσω τη δίωξή τους, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», συνέχισε.

Ο Τραμπ δεν ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο να υπήρξαν περισσότερες αρνητικές ιστορίες για την εκστρατεία του από ό,τι για την εκστρατεία της Χάρις τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ δεν ήταν άμεσα σαφές τι τον ώθησε να ξεσπάσει εναντίον της Google.

Advertisement

Η Google έχει δηλώσει ότι δεν χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος ενός συγκεκριμένου κόμματος. «Και οι δύο ιστότοποι της προεκλογικής εκστρατείας εμφανίζονται σταθερά στην κορυφή της Αναζήτησης για σχετικά και κοινά ερωτήματα αναζήτησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Παράπονα

Παρόλα αυτά, οι συντηρητικοί παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνοούν άδικα τους Δημοκρατικούς. Το δεξιό Media Research Center, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως παρατηρητήριο των μέσων ενημέρωσης για τους συντηρητικούς, έχει εκδώσει στο παρελθόν εκθέσεις που ισχυρίζονται ότι η Google βοήθησε τους Δημοκρατικούς.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ έχει επίσης διαμαρτυρηθεί πικρά για την εκστρατεία της Χάρις που χρησιμοποιούσε τη λειτουργία «sponsored» στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για να προωθήσει θετική ειδησεογραφική κάλυψη από μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Guardian, αλλά με τίτλους ξαναγραμμένους από την εκστρατεία υπέρ της Χάρις.

Η ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με την Google είναι η τελευταία μέσω της οποίας απειλεί ότι θα ασκήσει δίωξη σε υποτιθέμενο αντίπαλό του.

Αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε σε μια άλλη ανάρτηση του Truth Social ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον οποιουδήποτε δικηγόρου, δωρητή, πολιτικού πράκτορα και μιας σειράς άλλων ανθρώπων που πιστεύει ότι συμμετείχαν σε υποτιθέμενη εκλογική απάτη εναντίον του, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο