Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Ο Μιλέι πουλάει τον κρατικό αερομεταφορέα Aerolineas

Published

on

milei scaled 620x350.jpg

Tην ιδιωτικοποίηση του αερομεταφορέα Aerolineas Argentinas, αποφάσισε ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μανουέλ Αντόρνι, ο Χαβιέρ Μιλει προτίθεται να υπογράψει σχετικό διάταγμα την επόμενη εβδομάδα. Ο Μιλέι αντιμετωπίζει την οργή των διαδηλωτών, αλλά και των δικαστών για την κατάσταση στην χώρα.

Ο Χαβιέρ Μιλέι, υποστηρίζει ότι η σημερινή δομή της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αργεντινής είναι διογκωμένη και κοστίζει υπερβολικά στη χώρα.

Οι προσπάθειές του να περικόψει δαπάνες μέσω της λιτότητας έχουν προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τα συνδικάτα.

Ελλείμματα

«Από την επανεθνικοποίησή της το 2008, οι κρατικές επιχορηγήσεις για την κάλυψη των ελλειμμάτων της εταιρείας έχουν ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Μανουέλ Αντόρνι σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Ο οικονομολόγος και πρώην πανελίστας σε μέσα ενημέρωσης, Χαβιέρ Μίλεϊ, ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο, υποσχόμενος να βάλει αλυσοπρίονο στον κρατικό προϋπολογισμό, να ανατρέψει το βαθύ δημοσιονομικό έλλειμμα και να συγκρατήσει τον τριψήφιο πληθωρισμό. Μια επαρχία της Αργεντινής απάντησε στις πολιτικές Μιλέι εκδίδοντας το δικό της νόμισμα.

Advertisement

Η προηγούμενη προσπάθειά του για την ιδιωτικοποίηση της αεροπορικής εταιρείας αφαιρέθηκε από το κείμενο ενός συνολικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε φέτος από το Κογκρέσο.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Αργεντινής δήλωσε ότι η Aerolineas απασχολεί σήμερα 1.204 πιλότους για να πετάξουν 81 αεροπλάνα, δηλαδή σχεδόν 15 πιλότους ανά αεροπλάνο.

Είχε δηλώσει νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ότι η Aerolineas είχε μειώσει το συνολικό της εργατικό δυναμικό κατά 1.500 υπαλλήλους τους τελευταίους μήνες.

Η απόφαση του Κογκρέσου

Το διάταγμα θα μπορούσε να επιτρέψει στην Aerolineas να κάνει βήματα προς την ιδιωτικοποίηση, όπως η πρόσληψη τραπεζών ή η βολιδοσκόπηση πιθανών αγοραστών, δήλωσε πηγή της εταιρείας.
Ωστόσο, το Κογκρέσο θα μπορούσε ακόμη να παρακάμψει το διάταγμα του Μιλέι, όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Το φιλελεύθερο κόμμα του Μιλέι έχει μόνο ένα μικρό αριθμό εδρών στο νομοθετικό σώμα, αν και έχει κερδίσει συμμάχους από το κύριο συντηρητικό μπλοκ.

Πηγή: ot.gr

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο