Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

«Ως μητέρα αυστηρή, ως γιαγιά γλύκα»: Η Μάγκι Σμιθ μέσα από τα μάτια των παιδιών της

Published

on

2024 09 27T135917Z 1902005501 RC289H811WAU RTRMADP 5 PEOPLE MAGGIE SMITH 620x350.jpg

Από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ο κόσμος της 7ης Τέχνης έγινε ακόμα πιο φτωχός. Η Μάγκι Σμιθ «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια καριέρα – μια καριέρα που κράτησε επτά δεκαετίες, που την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο και της χάρισε δεκάδες βραβεία.

Στα δικά μας μάτια, θα είναι πάντα η υπέροχη Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ του «Χάρι Πότερ» και η  Βάιολετ Κρόλεϊ της σειράς «Downton Abbey». Στα μάτια των ειδικών της μεγάλης οθόνης θα είναι πάντα η Τζιν Μπρόντι του φιλμ «The Prime of Miss Jean Brodie». Στα μάτια, όμως, των δύο υιών της θα είναι πάντα η υπέροχη και αυστηρή μητέρα και η τρυφερή γιαγιά.

Η Μάγκι Σμιθ έκανε δύο γάμους στη ζωή της και από τον πρώτο της με τον Ρόμπερτ Στίβενς απέκτησε τον Κρις και τον Τόμπι. Ο γάμος της δεν κράτησε παραπάνω από 8 χρόνια, εξαιτίας των θεμάτων ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε ο Στίβενς – θέματα που τον οδήγησαν μέχρι και σε μια απόπειρα αυτοκτονίας. Ωστόσο, όπως είχε δηλώσει η ίδια η ηθοποιός «ακόμα και μετά που χωρίσαμε, ακόμα και όταν ήμουν παντρεμένη με τον Άλαν, νοιαζόμουν για τον Ρόμπερτ. Άλλωστε αυτός που είχε χαρίσει δύο υπέροχα παιδιά».

Η αγάπη της για τα παιδιά της ήταν γνωστή και δεν το έκρυβε στις συνεντεύξεις της. Και όπως φαίνεται, τα αισθήματα ήταν αμοιβαία. Άλλωστε τόσο ο Κρις Λάρκιν όσο και ο Τόμπι Στίβενς βρίσκονταν κι αυτοί κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα βήματα των γονιών τους – ναι, και ο Ρόμπερτ Στίβενς ήταν ηθοποιός.

«Χωρίς τη βοήθειά τους, όμως» όπως είχε πει σε συνέντευξή του ο Τόμπι πριν από μια δεκαετία. «Οι γονείς μας δεν μας στήριξαν σε αυτή την απόφαση. Ήξεραν ότι αυτό το επάγγελμα είναι πολύ σκληρό: επειδή ήμασταν παιδιά της Μάγκι Σμιθ δεν σημαίνει ότι θα είμασταν και καλοί ηθοποιοί».

Τόσο ο Κρις όσο και ο Τόμπι κυνήγησαν μόνοι τους το όνειρό τους. Άλλωστε ο πρώτος αποφάσισε να αλλάξει το επίθετό του σε Λάρκιν για να μην τον συγκρίνουν με τον πατέρα του. «Αν ακολουθήσετε αυτή τη δουλειά είστε μόνη σας» τους είπε η Μάγκι Σμιθ και σήμερα συμφωνούν και οι δύο πως ήταν το καλύτερο πράγμα που έκανε. «Την ευχαριστώ για αυτό, καθώς έτσι έμαθα να πατάω στα πόδια μου» λέει ο Τόμπι.

Advertisement

Άλλωστε, ο μικρότερος γιος της Μάγκι Σμιθ ήταν και ο πιο αποφασισμένος. Με το που τελείωσε το σχχολείο, σπούδασε υποκριτική στην LAMDA και ξεκίνησε από το θεατρικό σανίδι την πορεία του. Ωστόσο απογειώθηκε ως ο πιο νέος κακός που έχει υπάρξει ποτέ σε ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ: υποδύθηκε τον Γκουστάβ Γκρέιβς στο φιλμ «Die Another Day». Ενώ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη σειρά του Netflix «Lost in Space».

Από την πλευρά του ο Κρις χρειάστηκε να πλησιάσει το 30ο έτος της ηλικίας του μέχρι να αποφασίσει να γίνει ηθοποιός. Ωστόσο το ταλέντο στο DNA δεν κρύβεται. Έπαιζε στο «Master and Commander» δίπλα στον Ράσελ Κρόου και στην επιτυχημένη σειρά «Outlander».

Όμως η Μάγκι Σμιθ δεν ήταν μόνο μητέρα, αλλά και γιαγιά πέντε παιδιών. «Λατρεύει να είναι μαζί τους και κάνει τα πάντα να τα βλέπει πιο συχνά» είχε πει σε συνέντευξή του ο Τόμπι Στίβενς. «Σαν μητέρα ήταν αυστηρή πολλές φορές, αλλά ως γιαγιά είναι μια σκέτη γλύκα».

«Αυτό είναι το μεγάλο προνόμιο του να είσαι γιαγιά. Εσύ είσαι φανταστική και αφήνεις τους γονείς να γίνονται οι κακοί» τόνισε με χιούμορ και δόσεις αλήθειας.

Advertisement

Αλήθειες για τον ρόλο της μητέρας και της γιαγιάς, που φάνηκαν και στην ανακοίνωση της οικογένειας το πρωί της Παρασκευής: «Αφήνει πίσω δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια που είναι συντετριμμένα από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους». Λόγια πιο πολύτιμα και από όλα τα Όσκαρ του κόσμου.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο