Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Δημιουργεί διεθνή συμμαχία για να προωθήσει τη λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό

Published

on

2024 09 25T171523Z 671340863 RC2Q7AADCXM3 RTRMADP 5 USA BLINKEN 620x350.jpg

Η Σαουδική Αραβία δημιουργεί μια διεθνή συμμαχία με στόχο να προωθήσει τη λύση των δύο κρατών για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Οι πρώτες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ριάντ και τις Βρυξέλλες

Η συμμαχία περιλαμβάνει μια σειρά από αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καθώς και ευρωπαίους εταίρους, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς να διευκρινίζει ποιες χώρες έχουν δεσμευθεί να συμμετάσχουν.

Η ανάρτηση Μπορέλ

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε σε ανάρτηση στο Χ ότι οι πρώτες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ριάντ και τις Βρυξέλλες.

Ύστερα από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, η Σαουδική Αραβία έβαλε ‘στον πάγο’ τα σχέδια, που είχαν τη στήριξη των ΗΠΑ, για να εξομαλύνει το βασίλειο τις σχέσεις του με το Ισραήλ, δήλωσαν νωρίτερα φέτος δύο πηγές που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του Ριάντ.

«Η εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών είναι η καλύτερη λύση για να σπάσει ο κύκλος της σύγκρουσης και των δεινών και να εφαρμοστεί μια νέα πραγματικότητα στο πλαίσιο της οποίας ολόκληρη η περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, απολαμβάνει ασφάλεια και συνύπαρξη», δήλωσε ο μπιν Φαρχάν.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το βασίλειο δεν θα αναγνωρίσει το Ισραήλ χωρίς παλαιστινιακό κράτος και καταδίκασε με ισχυρό τρόπο «τα εγκλήματα τα ισραηλινής κατοχής» κατά του παλαιστινιακού λαού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο