Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

LIFESTYLE

Απώλεια βάρους: Το νούμερο στη ζυγαριά δεν είναι το πιο σημαντικό

Published

on

pexels olly 3775540 1 620x350.jpg

Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για την απώλεια βάρους είναι φυσικά η ζυγαριά! Ωστόσο, μπορεί ορισμένες φορές να μας αποπροσανατολίσει από τον στόχο μας, να μας αγχώσει ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να αισθανθούμε ότι το νούμερο που βλέπουμε καθορίζει πολλά περισσότερα από το σωματικό μας βάρος.

Ναι το νούμερο που βλέπουμε μπορεί να είναι ένας δείκτης για την απώλεια ή την αύξηση του βάρους, ωστόσο είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αλλάζει καθημερινά και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η αύξηση της μυϊκής μάζας, η φάση του κύκλου που βρισκόμαστε ή το πότε κάναμε τελευταία φορά γυμναστική.

Για αυτό είναι σημαντικό, εκτός από την ζυγαριά, να λαμβάνουμε υπόψη μας και άλλους παράγοντες που φανερώνουν την πορεία μας και μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.

Τι άλλο μετράει εκτός από την ζυγαριά;

Όπως προαναφέραμε δεν μετράει μόνο το νούμερο που θα δεις στη ζυγαριά σου για να θεωρήσεις ότι οι προσπάθειές σου είναι επιτυχημένες. Είναι σημαντικό να δίνεις σημασία και στις δικές σου συμπεριφορές ή πεποιθήσεις που είναι σχετικές με την υγεία σου.

Όταν επικεντρώνεσαι και σε άλλους παράγοντες, όπως η υγεία και η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συνολικά, είναι πιο εύκολο να παραμένει ζωντανό το κίνητρο σου και να μένεις πιστός στις καλές σου συνήθειες, είτε πρόκειται για την διατροφή είτε για την άσκηση.

Advertisement

Όταν το εσωτερικό μας κίνητρο είναι να ζήσουμε περισσότερο, καλύτερα και πιο ποιοτικά είναι πολύ πιο πιθανό να συνεχίσουμε. Αν στηριζόμαστε μόνο στην εμφάνιση ή τη ζυγαριά είναι πολύ πιο πιθανό να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια πριν φτάσουμε στο στόχο μας.

Ποιο παράγοντες μετράνε για την επιτυχημένη απώλεια βάρους;

Όταν οι άνθρωποι υιοθετούν ένα νέο μοτίβο διατροφής και άσκησης, μπορεί να παρατηρήσουν άλλες “νίκες”, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

– Μπορεί κανείς να σηκώσει περισσότερα βάρη
– Έχει καλύτερη διάθεση
– Κοιμάται καλύτερα
– Έχει καλύτερη γαστρεντερική υγεία
– Μπορεί και περπατάει πιο πολύ ή/και πιο γρήγορα
– Συγκεντρώνεται πιο εύκολα
– Έχει περισσότερη ενέργεια
– Έχει μειωμένη χοληστερόλη ή/και αρτηριακή πίεση
– Παρατηρεί αλλαγές στο σώμα
– Δεν τρώει συναισθηματικά
– Έχει καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα
– Έχει λιγότερο στρες
– Τρώει πιο ποιοτικά τρόφιμα

Η ενέργεια είναι το νούμερο ένα. Το επόμενο είναι η βελτίωση της πέψης, δηλαδή τακτικές κινήσεις του εντέρου και μειωμένες στομαχικές διαταραχές.

Αντί λοιπόν να “κολλάς” με το νούμερο στη ζυγαριά, δώσε βάση στους δείκτες υγείας που θέλεις να βελτιώσεις, στον τρόπο με τον οποίο αισθάνεσαι καθημερινά, αλλά και πως νιώθεις το σώμα σου.

Advertisement

* Πηγή: Vita

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο