Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης τάζει πάλι επενδυτές, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κολλημένοι στις εσωκομματικές, και η πολιτική μετριέται πια στις στοιχηματικές

Published

on

stoix 620x350.jpg

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες είμαι πολύ ταραγμένη και στεναχωρημένη με ό,τι συνέβη χθες στο Ηρώδειο και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η τεράστια Μαρινέλα. Εύχομαι από την ψυχή μου να το ξεπεράσει. Φεύγοντας από το Ηρώδειο άκουσα και άλλες ιστορίες για τους σπουδαίους και μεγάλους που τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μένουν στην ιστορία ως τέτοιοι. Ισως γιατί κανείς από αυτούς δεν αντιμετώπισε τον εαυτό του ως το κέντρου του κόσμου. Σαν αυτούς τώρα… Κάθε τρίτη λέξη το «εγώ»… κουράσατε αγαπητοί.

Θέλει δουλειά ακόμη το εργάκι

Παρατηρώ με μεγάλο ενδιαφέρον από το ρετιρέ μου στο Κολωνάκι την προσπάθεια βουλευτών της ΝΔ να πείσουν πως όλα στο κόμμα πάνε καλά. Συγκινητικοί είναι όλοι τους, όταν λένε «μα στο κόμμα δεν έχουμε πρόβλημα» και «πως είναι φυσιολογικό να γίνονται ερωτήσεις από βουλευτές για τα προβλήματα του λαού».  Εγώ πάλι θα επικαλεστώ τον λαό και τη σοφία του, λέγοντας ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Και θα περιμένω την επόμενη τορπίλη.

Τορπίλη

Γιατί η τορπίλη θα έρθει αγαπημένοι μου. Ζήτημα χρόνου είναι να έρθει. Μην κοιτάτε που στην εκδήλωση για τα 50χρονα της ΝΔ Σαμαράς και Καραμανλής το έπαιξαν «βούβα στη στρούγκα». Λογικό εκ μέρους τους. Όσα είχαν να πουν τα είπαν πριν λίγο καιρό στο Πολεμικό Μουσείο. Τώρα έχουν αναλάβει άλλοι το ρόλο του πριονίσματος του Κυριάκου. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Όσο ο Κυριάκος το παίζει ανέμελος ταξιδιώτης με το υφάκι του «εγώ είμαι κι άλλος δεν είναι», τόσο θα χτυπάνε διπλοβάρδιες εκείνοι που θα του ροκανίζουν την πανάκριβη πολυθρόνα στο Μαξίμου.

Επενδυτές

Εν τω μεταξύ απ΄ότι μαθαίνω ο Κυριάκος έχει πάρει τις ρούγες και τα σοκάκια στις ΗΠΑ και διαλαλεί την πραμάτια του. Αναζητά λέει επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Λίγο ακόμη και θα χτυπούσε τα … κουδούνια στις πολυκατοικίες που διαμένουν οι ομογενείς στην Αστόρια. Επενδυτικό προσκλητήριο στην ομογένεια! Κι όχι μόνο. Οπου έβλεπε «παχύ πορτοφόλι» … έδινε την κάρτα του, με την διεύθυνση στην Ηρώδου του Αττικού. Τι να κάνει ο άνθρωπος; Ότι μπορεί κάνει! Κι έχει εδώ τους «λαϊκούς» της κοινοβουλευτικής ομάδας και διάφορους άλλους απίθανους τύπους να του «ψήνουν το ψάρι στα χείλη». Καταλάβατε; Αχάριστοι άνθρωποι, αγνώμονες….

Μασάζ

Επανέρχομαι στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή. Απ’ ό,τι έμαθα πήγε κόσμος και κοσμάκης. Ολες οι φυλές της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκεί. Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται – κατά την γνώμη μου – στον ομιλητή. Ηταν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, για τον οποίο πρώτη εγώ σας ενημέρωσα ότι είναι επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου για την προεδρία της Δημοκρατίας. Γέννημα – θρέμμα του παλαιού συστήματος Αβέρωφ, ο κ. Τασούλας μίλησε στην εκδήλωση για το βιβλίο «Καραμανλής – Η πολιτική ως δημιουργία». Έβγαλε κι ένα σύντομο λογύδριο περί ενότητας του κόμματος, λέγοντας τη φράση πως έως και ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι «όλοι στη ΝΔ είμαστε Καραμανλικοί». Μασάζ υψηλού επιπέδου λέγεται αυτό, για να μαθαίνετε.

Advertisement

Δείπνα

Το μασάζ όμως συνεχίζεται και μετά μεζέδων. Το τι φαί έχουν ρίξει τις τελευταίες μέρες οι βουλευτές της ΝΔ δεν λέγεται. Τραπέζι η Κεραμέως σε βουλευτές (λογικό, μιας και η τορπίλη είναι εξαιρετικά πιθανό να χτυπήσει το δικό της υπουργείο). Τραπέζι και ο Άδωνις και μάλιστα στην Αθηναϊκή Λέσχη, όχι αστεία. Τραπέζι και ο Πιερρακάκης που ως λόγω πασοκικών καταβολών διάλεξε τον Καραβίτη στο Παγκράτι για να τραπεζώσει 28 βουλευτές του κόμματος. Με ρέγουλα παιδιά τα κοψίδια, σέρνονται και τριγλυκερίδια και χοληστερίνες!

Στα ίδια

Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ οι υποψήφιοι πρόεδροι μετρούν τα αποτελέσματα από το debate, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μέχρι και 600.000 τηλεθεατών. Δεν το λες και λίγο. Τα δύο τρίτα από αυτούς να πάνε να ψηφίσουν θα γίνει πάρτι! Πάντως οι στοιχηματικές εταιρείες ήταν πρώτες που αξιολόγησαν την παρουσία των υποψηφίων. Ανέβηκε ελαφρά η απόδοση του κ. Χάρη Δούκα και έπεσε ελαφρά η απόδοση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Τώρα είναι στα ίσα με 2,20 απόδοση!

Ο κ. Δούκας, ο κ. Ανδρουλάκης και το Επινέ

Την προσέξατε την αναφορά του κ. Νίκου Ανδρουλάκη για το ότι ο κ. Δούκας δεν είναι Μιτεράν; Η αναφορά αφορούσε το συνέδριο που έγινε το 1971 στην γαλλική πόλη Επινέ. Οπου ενοποιήθηκαν όλοι οι σχηματισμοί του σοσιαλιστικού χώρου και εξελέγη πρόεδρος ο Φρανσουά Μιτεράν. Και τι ήθελε να πει ο «ποιητής»; Ότι δεν έχει τα «φόντα» ο κ. Δούκας ή ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο στην ελληνική του εκδοχή;

Φάνηκε όμως ότι το «δίδυμο» του δεύτερου γύρου οι είναι κκ Ανδρουλάκης και Δούκας. Και ο κ. Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί. Η χαμένη φαίνεται ότι είναι η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, που όμως τελικώς μπορεί να μην είναι και χαμένη, αν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών «μεταφραστεί»« σε συμμετοχή στην κάλπη!

Μια φωτογραφία σου…

Στην Κουμουνδούρου οι ανακηρύξεις των υποψηφίων – εκτός του κ. Παύλου Πολάκη – παίζουν καθυστέρηση. Βρίσκονται στο «αστερισμό» των τακτικισμών. Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης «κλώτσησε το τενεκεδάκι» του χρόνου πιο πίσω, ενώ ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, λέγεται ότι μάλλον σήμερα ανακοινώνει την υποψηφιότητα του. Φαίνεται πως περίμενε την … φωτογραφία με τον κ. Αλέξη Τσίπρα – στην εκδήλωση που δεύτερος βραβεύτηκε για την Συμφωνία των Πρεσπών. Θερμός ο εναγκαλισμός, που έμοιαζε με … «δαχτυλίδι»!

Advertisement

Ελιωσαν οι πάγοι

Όμως στην ίδια εκδήλωση η εικόνα που ήταν «όλα τα λεφτά» ήταν του εγκάρδιου χαιρετισμού μεταξύ του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Νίκου Παππά με τον πρώην πρωθυπουργός. Ελιωσαν οι πάγοι – αλλά δεν απειλείται … κλιματική αλλαγή! Τι χαμόγελα, τι «ρεβεράτζες»! Τουλάχιστον τώρα μπορεί να περνάει από το πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας, χωρίς πρόβλημα….

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο