Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία για κατάπαυση πυρός αναμένεται «τις επόμενες ώρες» στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, σύμφωνα με αμερικάνους αξιωματούχους

Published

on

2024 09 25T193232Z 1342024993 RC227AATPH2B RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS LEBANON 1 620x350.jpg

Ανώτεροι αμερικάνοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν να εφαρμοστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός «τις επόμενες ώρες» κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια τηλεφωνική ενημέρωση της τελευταίας στιγμής αργά το βράδυ, οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η εξαντλητική διπλωματία στο παρασκήνιο οδήγησε κοντά σε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το Sky News, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε: «Η κατάπαυση του πυρός θα είναι για 21 ημέρες κατά μήκος της μπλε γραμμής (οριοθετική γραμμή που χωρίζει τον Λίβανο από το Ισραήλ και τα Υψίπεδα του Γκολάν).

«Κατά τη διάρκεια αυτών των 21 ημερών, τα μέρη θα διαπραγματευτούν προς την κατεύθυνση μιας πιθανής επίλυσης της σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τότε που η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε την επίθεση στις 8 Οκτωβρίου και για να καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία κατά μήκος της μπλε γραμμής που θα επιτρέπει στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους τόσο στο Λίβανο όσο και στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Η συμφωνία δεν αφορά τη Γάζα

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι αυτή η πρόταση κατάπαυσης του πυρός αφορούσε μόνο τα βόρεια σύνορα και δεν επεκτεινόταν στη Γάζα, όπου συνεχίζεται η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς, αλλά ότι μια παύση των μαχών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ θα δημιουργούσε το «περιθώριο» για πρόοδο στη Γάζα.

Advertisement

«Αγοράζει λίγο χρόνο και χώρο για να προσπαθήσουμε να επιδιώξουμε μια ρύθμιση στη Γάζα κατά το πρότυπο της συμφωνίας για τους ομήρους που συζητούσαμε», δήλωσε ο αμερικάνος αξιωματούχος.

Και συνέχισε: «Πιστεύουμε, ανεξάρτητα από το τι συνέβη στο πεδίο της μάχης τις τελευταίες ημέρες, ότι η στιγμή για να επιτύχουμε αυτή τη διπλωματική λύση είναι τώρα».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο