Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να αποστασιοποιηθεί έμπρακτα από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου

Published

on

542 620x350.jpg

Τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, όσο και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Εδώ και μήνες ζητούμε την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Και τονίζει πως «η ευρωπαϊκή ηγεσία, οι ΗΠΑ αλλά και η ελληνική κυβέρνηση έχουν δείξει ιδιαίτερη ανοχή στα εγκλήματα που συντελούνται κατά τη γενοκτονική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και για την επικίνδυνη γενίκευση του πολέμου», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στον ΟΗΕ δεν είπε μισή λέξη για όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Η κυβέρνηση ΝΔ να αποστασιοποιηθεί έμπρακτα από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου»

«Τώρα η ένταση μεταφέρεται με ευθύνη του Ισραήλ και στον Λίβανο με τον κίνδυνο ανάφλεξης της ευρύτερης περιοχής να είναι ορατός», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για την κατάπαυση του πυρός και οφείλει να αποστασιοποιηθεί έμπρακτα από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακούσει τους λαούς της Ευρώπης που καταδικάζουν την πολεμική μηχανή του Ισραήλ όχι να τους καταστέλλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά να ασκηθούν όλες οι απαραίτητες πιέσεις για ειρήνη και κατάπαυση του πυρός, επιστροφή των ομήρων, επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, ανοικοδόμηση της Γάζας, αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης», σημειώνει καταληκτικά.​

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο