Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ένοχοι πέντε κατηγορούμενοι για τον πνιγμό δύο νεαρών Γαλλίδων σε πισίνα ξενοδοχείου

Published

on

sosp 620x350.jpg

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 5 άτομα, τα οποία κρίθηκαν ένοχοι για τον πνιγμό δύο νεαρών Γαλλίδων το 2019.

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 31 Ιουλίου του 2019, όταν δύο αδελφές, 16 και 19 ετών, έχασαν τη ζωή τους μέσα σε πισίνα ξενοδοχείου, με διαφορά δευτερολέπτων.

Όπως αναφέρει η dimokratiki, οι κατηγορούμενοι είναι ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου, ο διευθυντής, ο αντιπρόεδρος, η πρόεδρος και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ρόδος: Το τραγικό συμβάν

Τα δύο κορίτσια, Κάρλα και Αναϊς Τραορέ, πήγαν στη πισίνα του ξενοδοχείου μετά το μεσημεριανό γεύμα όπου λίγο μετά, αμφότερες βρέθηκαν νεκρές στον πάτο της.

Σύμφωνα με όσα είχε πει η οικογένεια τότε, τα κορίτσια δεν γνώριζαν κολύμπι. Οπως έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας, μπήκαν στη πισίνα και προσπαθούσε η μία να σώσει την άλλη, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να πατήσουν στον πάτο της.

Advertisement

Κατά το συμβάν δεν ήταν εκεί γονείς τους που κατήγγειλαν πως έλειπε και ο ναυαγοσώστης.

«Έφαγαν πριν κολυμπήσουν»

Από την πλευρά της η ξενοδοχειακή εταιρεία υποστηρίζει ότι το ξενοδοχείο είχε όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, τη σήμανση στην κολυμβητική δεξαμενή για τις ώρες λειτουργίας ως και την αναγραφή των βαθών της κολυμβητικής δεξαμενής. Τονίζει ακόμη ότι οι νεαρές κοπέλες δεν γνώριζαν κολύμπι, ενώ τόνισε ότι οι γονείς άφησαν ανεπιτήρητες τις δύο κόρες τους, με αποτέλεσμα αυτές να εισέλθουν στην συγκεκριμένη πισίνα, αν και μέχρι τότε δεν την είχαν επισκεφθεί ποτέ, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους.

Επίσης όπως τονίζει η εταιρεία, οι γονείς τους γνώριζαν ότι οι δύο κόρες τους είχαν πάρει μαζί τους πιάτα με φαγητό το οποίο και έφαγαν, χωρίς να τις ενημερώσουν ότι δεν επιτρέπεται η κολύμβηση μετά το φαγητό.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο